Food

Dit zijn de 3 voordelen van ijs eten in de winter

ijs-eten-winter

Eigenlijk eten we ijs alleen in de zomer. Het hoort er tenslotte een beetje bij! Maar ook in de winter kunnen we prima een ijsje eten. Het klinkt misschien een beetje raar, maar er zitten toch echt veel voordelen aan ijs eten in de winter!

1. Pijnlijke keel

De winter brengt niet alleen de kou met zich mee, maar ook die vervelende verkoudheid. Door een lagere weerstand zijn we simpelweg iets vatbaarder en hebben we vaker last een loopneus en een pijnlijke keel. Om dit te verhelpen kiezen we in de winter negen van de tien keer voor thee met honing, keelsnoepjes, voldoende water en een goede nachtrust. Maar we vergeten één ding in deze lijst. Een heerlijk ijsje werkt namelijk ook heel goed tegen een zere keel. De pijn verdwijnt als sneeuw voor de zon. Helemaal niet gek om jezelf af en toe te trakteren op een lekker ijsje dus!

2. Heerlijke combinaties

Een bolletje ijs kunnen we met ontzettend veel gerechten combineren. Denk aan een warme brownie met een bolletje vanille ijs. Of een bolletje kaneelijs bij je appeltaart inplaats van een toef slagroom. Of je doet allebei natuurlijk als je er echt een feestje van wil maken. Nu de kerst om de hoek is, liggen de supermarkten vol met heerlijke ijstoetjes en winterse smaken die wachten om door jou geproefd te worden.

Lees ook:
Yummy! Deze oliebollenkraam verkoopt Espresso Martini oliebollen

3. Ideale temperatuur

Wanneer we ijs in de zomer halen, moet je zowat naar huis rennen om ervoor te zorgen dat het niet smelt. Maar in de winter hebben we daar helemaal geen last van! Dan hoeven we echt niet als een gek aan een bolletje ijs te likken, maar kunnen we er gewoon lekker optimaal van genieten. Eigenlijk biedt de winter de ideale weersomstandigheden om je favoriete ijs te eten. Je ijs zal veel minder snel smelten in tegenstelling tot de zomer. Dat koudere weer heeft toch nog zo z’n voordelen! 😉