Health

Dit zijn de 6 voordelen van geen beha dragen

voordelen-geen-beha

Met beha’s hebben we een haat-liefde relatie. Ze kunnen namelijk super mooi zijn en bieden ook ondersteuning, maar ze kunnen soms zó oncomfortabel zitten. Wij snappen ook maar al te goed waarom sommige mensen kiezen om zonder beha door het leven te gaan. Dit zijn de 6 voordelen van geen beha dragen.

Voordelen van beha-loos leven

Welke voordelen je er nou écht uit kan halen, verschilt natuurlijk per vrouw. Ieder lichaam is anders en dan ook heeft andere behoeftes. Vrouwen met een grotere boezem hebben ook meer ondersteuning nodig, dus het kan zijn dat zij er weinig voordelen uithalen om beha-loos door het leven te gaan.

1. Betere bloeddoorstroming

Bij nummer één vallen we direct met de deur in huis: het niet dragen van je beha heeft invloed op je algehele gezondheid! Je beha zit namelijk als een grote band om je bovenlichaam. Op de lange termijn kan dit invloed hebben op je bloedcirculatie en kan het gebeuren dat je grote bloedvaten vernauwen. Draag je geen beha, heb je hier ook geen last van!

2. Gezondere voorgevel

Uit een Frans onderzoek blijkt dat het dragen van beha’s niet gevaarlijk is, maar ze wél tot klachten kunnen leiden. Het is heel simpel: draag je de verkeerde maat – zoals een enorm groot deel van Nederland? Dan kun je pijn in je ribben ervaren of kortademig worden. Daarbij is het ook nog beter voor je huid om geen beha te dragen. Plus, je hebt minder snel last van sweat boobies wanneer het warm is buiten!

3. Grotere boobies

Naast dat je borsten dus gezonder worden van het niet dragen van je beha, worden ze ook groter! Wanneer je je borsten niet constant ondersteunt met een beugel beha, train je je spieren als het ware om sterker te worden. Daardoor lijken je borsten dus voller; die push-up beha’s mogen in de prullenbak dus!

4. Anti-hangen

Een grote mythe rondom beha’s is dat je boobies gaan hangen als je geen beha draagt. Maar dit is allesbehalve waar! Dit is gebleken uit dat grote Franse onderzoek waar we het eerder al over hadden. Ook dit heeft weer te maken met je borstspier: als je geen beha draagt, wordt deze van nature sterker. Ondersteun je je boobs de hele dag? Dan worden ze juist slapper en kunnen ze dus wél gaan hangen!

5. Betere slaap

Heb jij ‘s avonds soms moeite met in slaap vallen? Dan zou je beha wel eens de boosdoener kunnen zijn! Vooral als je je beha ‘s nachts draagt, kan dit je wakker houden.

Lees ook
Lifehack: zo zakt je strapless bh nooit meer af

6. Het is gewoon véél fijner

Niets is fijner dan ‘s avonds eindelijk je beha uittrekken. En dit gevoel kan je de hele dag door voelen; namelijk door gewoon beha-loos door het leven te gaan! Nou, dat is voor ons eigenlijk al reden genoeg ;).

Beeld: pinterest

Must reads 👀