Astrologie

Dit heeft de volle maan van oktober 2023 voor jou in petto

volle-maan-oktober

Het is bijna zover: er komt weer een volle maan aan. De volle maan van oktober, ook wel de Jagersmaan genoemd, staat in het teken van de Stier en wij vertellen wat je er deze keer van kan verwachten.

De volle maan van oktober 2023

Ook deze maand is het weer zover: er komt een volle maan aan. Op 28 oktober, om stipt 11.58 uur staat deze het hoogst aan de hemel. Deze maand staat in het teken van de Stier en hij wordt ook wel de Jagersmaan genoemd. Daarnaast krijgen we ook te maken met een maansverduistering. Dus, wij zijn heel benieuwd wat we van de volle maan van oktober kunnen verwachten!

De jagersmaan

Goed, de volle maan van oktober wordt dus ook wel de jagersmaan genoemd. Maar waar komt deze naam vandaan? Dit heeft alles te maken met dat de winter weer om de hoek staat. Vroeger zag men dit namelijk als het teken dat jagers zich moesten gaan voorbereiden op de kou die eraan zat te komen. Dit deden ze voornamelijk door extra veel te gaan jagen – dit verklaart dus dat de maan de naam jagersmaan heeft gekregen.

Dit kun je merken van de volle maan van oktober

Iedere volle maan merken we natuurlijk weer andere dingen. In oktober staat de volle maan in het teken van de Stier, wat betekent dat dit dé perfecte tijd is om aan jezelf te werken. Je zal merken dat je je emotioneel gezien stabieler voelt – wat we allemaal wel een beetje kunnen gebruiken 😉 – en dat je meer begrip en tolerantie naar de buitenwereld voelt. Er komt een flinke lading positiviteit jouw kant op, waardoor je je een stuk energieker zal voelen. Deze nieuwe energie kun jij op een lekker creatieve manier uiten; zorg vooral dat je hier gebruik van maakt!

Dit merkt ieder teken van de volle maan

Niet alleen op jou als individu, maar ook op alle tekens heeft de volle maan een groot effect. De watertekens, dus de Kreeft, Schorpioen en Vissen, zullen merken dat ze de behoefte hebben om al hun problemen op te lossen. En dit zal zijn vruchten afwerpen! Jullie zijn onwijs intuïtief en hier gaan jullie heel veel aan hebben de komende tijd.

Ook de aardetekens, dus de Stier, Maagd en Steenbok, zullen een drukke periode tegemoet gaan. Jullie moeten de komende weken hard werken maar hard work pays off en dat bewijzen jullie maar weer. Daarnaast zal jullie omgeving ook op een manier veranderen: wie weet vind je een nieuwe woning, of gooi je je hele interieur overhoop. Dit wordt een drukke en productieve periode!

Voor de luchttekens, dus de Tweelingen, Weegschaal en Waterman, wordt dit een iets rustigere periode. Jullie verborgen talenten komen naar boven en ineens zul je ontdekken dat je ergens heel goed in bent. Dit helpt je weer bij het behalen van zelfs de meest lastig gestelde doelen!

Als laatste hebben we nog de vuurtekens; oftewel, de Ram, Leeuw en Boogschutter. Voor jullie wordt dit een hele fijne periode! Je zit goed in je vel en je zal veel nieuwe, interessante mensen ontmoeten. Daarnaast gaat het ook op je werk goed en lijkt eigenlijk alles mee te zitten. Lekker bezig!

Maansverduistering

Zoals eerder genoemd gaan we in oktober niet zomaar een volle maan tegemoet, we krijgen er ook nog een maansverduistering bij! Dit betekent dat de maan zich door de schaduw van de aarde beweegt. Hierdoor lijkt het als het ware alsof er een hap uit de maan is genomen. Spiritueel gezien heeft dit niet veel betekenis, maar het ziet er wel leuk uit. Kijk daarom op 28 oktober tussen 20.01 en 00.29 uur eens uit je raam!

Beeld: Pinterest