Astrologie

Dit heeft de volle maan van januari 2023 voor jou in petto

volle-maan-januari-2023

De eerste volle maan van het jaar zit er aan te komen. 7 januari, krijgen we te maken met de eerste volle maan van januari 2023 én dit kunnen we allemaal verwachten.

Spanningsveld

De eerste volle maan van 2023 verschijnt op vrijdag 7 januari, om 00:07 uur. De maan vindt plaats in het huiselijke waterteken Kreeft, met recht tegenover het zonneteken Steenbok. Door de grote verschillen van deze tekens ontstaat er een spanningsveld. Dit kan veel emoties met zich mee brengen en kan er voor zorgen dat je je overprikkeld en moe voelt. Elke volle maan is anders en heeft nadere bijwerkingen, en die zullen we je haarfijn uitleggen.

Volle maan in januari

Vrijdag staat de volle maan dus in het teken van de Kreeft. Door de karaktereigenschappen van dit sterrenbeeld, vraagt deze maan om zachtheid. Mensen met Kreeft als sterrenbeeld trekken zich maar al te graag terug in een comfortabele omgeving die voelt als thuis. Het is daar namelijk fijn en veilig. De volle maan van januari 2023 zal ons leren dat we niet altijd aan hoeven te staan. We mogen onszelf eraan herinneren om eens op ‘pauze’ te drukken en ons terug te trekken naar een veilige, prettige plek.

Je zult merken dat je rondom de dagen van deze volle maan hier dan ook meer behoefte aan hebt. Geef gehoor aan je lichaam en je mentale staat. Heb je helemaal geen zin in die nieuwjaarsborrel? Sla ‘m een keertje over en plof lekker op de bank!

Stemmingswisselingen

In deze aankomende dagen is het dus belangrijk om niet te hard voor jezelf te zijn. Doordat we ons nu bevinden in de zon van Steenbok, is het soms nog wel eens lastig om voor onszelf te kiezen. We zijn streng voor onszelf en willen alles behalve ontspannen. We willen iets nuttigs doen! Het is het begin van een nieuwjaar en dat betekent dat iedereen zich bezighoudt met doelen bereiken en grote stappen maken. Toch is wil de volle maan in Kreeft ons meegeven om dit niet té veel te doen.

Deze twee uitersten botsen nogal op het gebied van productiviteit en dit kan voor hevige stemmingswisselingen tijdens de volle maan. Je weet even niet wat je met jezelf aanmoet, maar maak je hier niet te druk over. In jouw veilige omgeving, waar dierbaren altijd welkom zijn, weet iedereen maar al te goed hoe jij in elkaar zit!

Beeld: pinterest