Health

Door deze 4 voedingsmiddelen ga je meer zweten

voedingsmiddelen-zweten

Zweten is iets wat we allemaal doen, dus het is ook volkomen normaal. Ook is zweten gezond en hoort het er nu eenmaal bij, maar toch kan je zweetgeur soms wel anders ruiken dan normaal. Vooral bepaalde voedingsmiddelen hebben daar een grote invloed op. Door deze 4 voedingsmiddelen ga je meer zweten.

1. Groenten

Een van de eerste voedingsmiddelen die zeker een invloed heeft op je zweetgeur, is groenten. Bepaalde groenten kunnen er namelijk voor zorgen dat je zweetgeur nogal anders kan gaan ruiken. Vooral knoflook en ui zijn een grote boosdoener voor dit probleem. Natuurlijk heeft knoflook voor je ademgeur ook al niet zo veel voordelen, maar dat geldt dus ook voor andere lichaamsdelen. Toch kunnen groenten als spruiten en bloemkool ook een sterke zweetgeur veroorzaken. Dat komt vooral door de zwavel die deze producten bevat. Deze stof komt namelijk in je bloedbaan terecht en je lichaam wil de stof er weer zo snel mogelijk uitzweten. Na het eten van deze groentes moet je dus niet verbaasd opkijken als je misschien even wat anders ruikt dan normaal.

2. Alcohol en koffie

Ook alcohol en koffie kunnen veel te maken hebben met de versterking van onze zweetgeur. Dat komt voornamelijk omdat ons cafeïnegehalte flink omhoog gaat, maar ook je hartslag en lichaamstemperatuur kunnen hoog oplopen. Als je dus regelmatig last hebt van overmatig zweten of een stinkende lichaamsgeur, dan komt dat waarschijnlijk doordat je iets te veel koffie of alcohol binnen hebt gekregen.

3. Frisdrank

Deze hadden veel mensen waarschijnlijk niet zien aankomen, maar ook frisfrank is een echte boosdoener voor een stinkende zweetgeur. Dat komt omdat je lichaam namelijk ontzettend veel afvalstoffen binnenkrijgt. Tijdens het drinken van een glaasje fris krijg je een echte suikerbom binnen. Je lichaam kan deze stof maar moeilijk verwerken. De afvalstoffen gaan daarom verzuren en verlaten je lichaam door middel van zweet. Van te veel Cola of Fanta kan je dus ook zeker een onaangename zweetgeur krijgen.

Lees ook:
9 dingen die ongezond lijken maar eigenlijk best gezond zijn

4. Kruiden

Als laatste kunnen ook kruiden een grote invloed hebben op de versterking van je zweetgeur. Natuurlijk kan je het van bepaalde kruiden ook flink warm krijgen, dus je gaat er dan ook vaak van zweten. Vooral echte sterke kruiden als kerrie en komijn kan je erg ruiken in iemand zweet. Als je dus een date of een spannende afspraak hebt staan, dan weet je dus nu dat je beter niet van tevoren één van deze kruiden kunt eten ;-).

Beeld: pinterest