Food

Déze 3 voedingsmiddelen helpen tegen een opgeblazen gevoel

voedingsmiddelen-opgeblazen-gevoel

Heb je ook vaak last van een opgeblazen gevoel als je te veel hebt gegeten? Wij hebben de oplossing! Déze 3 voedingsmiddelen helpen tegen een opgeblazen gevoel.

Opgeblazen gevoel

Er is niets vervelender dan na het avondeten nog steeds een opgeblazen gevoel in je buik te hebben. Het is belangrijk om de dagen na een groot diner niet té veel te eten. Kies daarom voor lichte maaltijden, dat kan je lichaam het makkelijkste verwerken. Denk hierbij aan fruitsalades, vegetarische soepjes of havermoutpannenkoekjes in de ochtend. Het is vooral belangrijk om zo ver mogelijk weg te blijven van zout eten, dit blaast je buik alleen nog maar meer op. Dat is geen prettig gevoel!

Kaliumbommetjes

Ga op zoek naar etenswaren waar veel kalium in zit! Dit stofje zorgt er namelijk voor dat het natrium uit je lijf wordt gespoeld en dit zorgt ervoor dat je je minder opgeblazen voelt en weer wat kan gaat eten. Denk hierbij aan bananen, spinazie en avocado. Klinkt zo slecht nog niet toch? Eetsmakelijk!

Veel suiker

Dit klinkt misschien een beetje gek. Maar natuurlijke suikers (zoals in fruit) kunnen je juist helpen bij een zogenaamde ‘suikerkater’. Houd er wel rekening mee dat chemische of toegevoegde suikers hier niet bij zullen helpen. Dus gebruik voornamelijk vers fruit om je suiker-cravings tegen te gaan!

Smoothies

Nu je weet dat bananen en zoet fruit goed voor je opgeblazen gevoel is, zal dit je niet verbazen. Het drinken van een smoothie is een makkelijke manier om gezonde groentes en fruit binnen te krijgen, zonder heel vol te raken. Smoothies zijn ook nog eens hydraterend en lekker om te drinken als je even geen zin meer hebt in al dat kauwen!

Lees ook:
Déze ‘ongezonde’ etenswaren blijken helemaal niet zo slecht te zijn 

Nog meer tips!

Geen zin om een van de bovenstaande maaltijden klaar te maken, maar wil je liever gewoon wat bestellen? Geen probleem! Probeer op de thuisbezorgd-app weg te blijven van junkfood, vlees en grote maaltijden. Het zout hierin blaast je buik op, dus kies eerder voor een vegetarisch gerecht of een lekkere warme salade.

Ook is het verstandig om je lever en darmen even wat rust te geven! Drink in de week tussen kerst en Oud en Nieuw dan ook even geen alcohol. Hier zal je lichaam later heel dankbaar voor zijn 😉

Beeld: pinterest