Travel

Om deze reden wil je altijd een vliegtuigstoel aan het raam boeken

slippers-in-het-vliegtuig-dragen

Iedereen heeft natuurlijk voorkeuren waar ze het liefst zitten in het vliegtuig. Is die van jou de stoel aan het raam? Dan hebben we goed nieuws voor je.

Vliegtuigstoel aan het raam

Wanneer je urenlang in het vliegtuig moet zitten voordat je op je bestemming aankomt, kun je er maar beter het beste van maken. Voor veel mensen betekent dat een comfortabele stoel, oordopjes en gedownloade muziek. Is jouw ‘comfortabele stoel’ de vliegtuigstoel aan het raam? Dan hebben we goed nieuws voor je. Dit schijnen namelijk de beste plekken in het vliegtuig te zijn!

Goed voor je gezondheid

Denk er eens over na: wanneer je op de middelste stoel zit, zit je urenlang tussen twee vreemde mensen in. En wie weet wat voor bacteriën en virussen zij allemaal bij zich dragen? Je wilt natuurlijk niet riskeren dat je besmet wordt en vervolgens ziek wordt op je vakantiebestemming. Daarnaast is de stoel aan het gangpad ook geen goed idee. Langslopende stewards en stewardessen, mensen die voorbij loopt wanneer ze naar de wc moeten, noem maar op. Iedereen loopt langs je stoel! En je wilt natuurlijk niet het risico nemen dat je verkouden wordt of een griepje krijgt tijdens je vakantie, van iemand die niet helemaal lekker in orde is… Daarnaast is de vliegtuigstoel aan het raam natuurlijk het beste om te genieten van het prachtige uitzicht. Hello Instagram pictures!

Lees ook:
Met deze TikTok-hack kun je meer bagage meenemen in het vliegtuig

Keerzijde

Hoe geweldig de vliegtuigstoel aan het raam ook lijkt, er zit wel een kleine keerzijde aan. Zo is het natuurlijk een stuk lastiger om te bewegen, omdat je langs twee vreemde mensen moet schuifelen om je stoel uit te komen. Daardoor moet je er rekening mee houden dat je niet te veel drinkt, om je bathroom breaks zo veel mogelijk te beperken. Daarnaast is er door het gebrek aan beweging, kans om trombose te krijgen een stuk groter. Deze kans stijgt namelijk enorm wanneer je langer dan vier uit stil zit. Dat wordt prioriteiten stellen dus…

Beeld: pexels