Lifestyle

Zó maak je een vision board met al jouw doelen voor 2023

vision-board-2023

Elke keer verzinnen we weer onhaalbare goede voornemens voor het nieuwe jaar en schrijven we deze ergens op waar we ze nooit meer lezen. Maar wat als wij jou vertellen dat er een veel betere manier is om je doelen te bereiken. Zó maak je een vision board voor 2023!

Slechte voornemens

Voordat we je gaan vertellen hoe je het vanaf nu beter kunt doen, leggen we eerst uit waarom het verzinnen van goede voornemens juist niet effectief en motiverend is. De meeste ‘goede’ voornemens zijn voornamelijk dingen die we aan onszelf willen veranderen. Zoals, gezonder leven of schermtijd verminderen. Om deze doelen te bereiken, moet je sommige dingen dus níét meer doen (slecht eten of veel op je telefoon zitten). Je zegt dus tegen jezelf dat er dingen zijn die je moet laten en wanneer je dit niet lukt, faal je. Maar door op deze manier doelen te stellen voor jezelf, focus je op het negatieve in plaats op het positieve.

Bij een vision board gaat het er meer om wat je wil toevoegen aan je leven, dan wat je wil minderen of weghalen uit je leven. Alle kleine stapjes richting dit doel zijn dus al positief, in tegenstelling tot het stellen van goede voornemens.

Wat is een vision board?

Nu vraag je je vast af wat is een vision board precies is. Een vision board is een collectie aan foto’s en inspirerende teksten die jouw helpen om positief naar de toekomst te kijken. Hier focus je dus niet op de slechte gewoontes die je wil stoppen, maar je focust op alle mogelijkheden van het aankomende jaar. Op zo’n vision board verzamel je al jouw doelen, dromen en voorspellingen voor 2023. Ben je wel benieuwd geworden en wil je zelf ook een mooi nieuwjaar manifesteren? Hieronder leggen we uit hoe je het beste aan de slag kunt gaan!

Als iemand weet hoe je een vision board moet maken, is het TikTokker Morgan Rhodes wel. Alles wat zij voorspeld had voor 2022, is namelijk uitgekomen! “Goede voornemens voelen voor mij als een klusje, waar een fotocollage mij vrolijkheid en inspiratie brengt”, aldus Morgan.

View post on TikTok

Het is natuurlijk hartstikke leuk om aan de slag te gaan met magazine knipsel en een fysiek vision board te creëren, maar het is makkelijker om een digitaal vision board te maken. Hier kan je later dan ook dingen vanaf halen of toevoegen wanneer je doelen zijn veranderd. Ga naar Pinterest en sla alle foto’s op waar je je tot aangetrokken voelt, met je planning voor 2023 in je hoofd. Denk er vooral niet te lang over na, later kan je altijd nog foto’s schrappen.

Lees ook:
Beginnen met manifesteren? Wij vertellen je hoe het moet

Wanneer je denkt genoeg foto’s en teksten te hebben verzameld, kan je deze in Canva zetten. Dit is een super makkelijke (gratis) app, waarmee je binnen no-time een prachtige collage hebt neergezet. De foto’s hoeven niet in een bepaalde volgorde te staan of met elkaar te matchen. Het gaat niet om perfectie, maar het gevoel wat je erbij krijgt als je ernaar kijkt. Dit vision board is namelijk alleen voor jou!

Door teksten toe te voegen maak je de doelen voor jezelf extra duidelijk. Hoe specifieker je bent, hoe groter de kans is dat je dromen werkelijkheid worden! Hier nog een paar voorbeelden van prachtige vision boards, vergeet natuurlijk niet om je eigen persoonlijke draai eraan te geven 😉

View post on TikTok

View post on TikTok

View post on TikTok

Beeld: pinterest