Films & Series

Kerstvreugde in Virgin River: de Kerst-afleveringen zijn nu te zien

virgin-river-kerst-special

De feestvreugde stijgt tot ongekende hoogtes voor Virgin River-fans, want de makers van deze geliefde Netflix-serie verrassen hen met een speciale kersteditie. Het beste nieuws? Het wachten tot eind december is niet nodig; de kerstspecial is nu al beschikbaar op de streamingdienst. Merry Christmas!

Virgin River

Eerlijk toegegeven, ik ben momenteel nog volop bezig met het kijken van het derde seizoen van Virgin River, en ik moet zeggen dat ik er helemaal in opga. Ondanks mijn initiële gedachte dat er misschien wat spanning, drama en cliffhangers ontbraken, wordt dit ruimschoots gecompenseerd door de onmiskenbare talenten van de acteurs, de adembenemende locaties en de romantische verhaallijnen. Virgin River is zo’n idyllisch stadje geworden waar ik me inmiddels wel zou willen vestigen, bij voorkeur samen met mijn favoriete personages Jack (dat heeft geen verdere uitleg nodig toch), Mel, Hope en natuurlijk Preacher. Hoewel ik nog wat afleveringen te gaan heb, werd ik meteen razend enthousiast toen ik hoorde over de release van twee kerstafleveringen van deze Netflix-serie – extra motivatie om vanavond verder te bingen!

Vijfde seizoen

Spoiler alert!

Het eerste deel van het vijfde seizoen Virgin River had tot nu toe een vrij intens begin, met een bosbrand die aanzienlijke verwoestingen aanrichtte en persoonlijke tragedies, zoals Mel’s miskraam. Maar niet getreurd, er komen nog twee afleveringen van dit seizoen aan, en ze nemen een feestelijke wending met een tweedelige kerstspecial die vanaf nu te streamen is op Netflix. Deze afleveringen beloven ons het vertrouwde, gezellige gevoel wat we van Virgin River gewend zijn terug te geven. Yesss!

“Het voelde alsof we, als we het publiek een kerstcadeau gaan geven, er een leuk cadeau van moeten maken”, deelde uitvoerend producent Patrick Sean Smith met de Amerikaanse Glamour. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de donkere thema’s van de eerdere gebeurtenissen in het vijfde seizoen. Om een beetje balans te creëren, zullen de kerstafleveringen dus een lichtere toon hebben, met een grotere focus op komedie.

In deze speciale afleveringen gaan Mel en Jack op een speurtocht door Virgin River om de biologische vader van Mel te vinden, wat een avontuurlijke reis vol aanwijzingen en verrassingen belooft. “Het voelt goed, maar er zijn ook genoeg wendingen om je enthousiast te maken voor seizoen 6”, teasede Patrick alle fans.

Cliffhanger

Wat kunnen we precies verwachten van deze kerstspecials? Vooral voor degenen die het vijfde seizoen hebben gezien, beloven deze afleveringen buitengewoon spannend te worden. Mel en Jack zetten alles op alles om de mysterieuze afzender van brieven aan Mel’s moeder te ontrafelen, waarbij de vraag rijst of deze afzender mogelijk Mel’s vader is. Oeeeh. 

Beeld: Netflix: Virgin River