Food

Happy Easter! Dít zijn 7 viral TikTok recepten voor Pasen

viral-tiktok-recepten-pasen

Nog een paar nachtjes slapen en dan kan het Paasfeest beginnen. Voor veel families staat Pasen in het teken van samen zijn en (veel) eten! Wij hebben voor jullie de leukste viral TikTok-recepten op een rijtje gezet.

1. Croissant wortels

Alle viral TikTok-recepten speciaal voor Pasen zijn super makkelijk te maken, zo ook deze overheerlijke croissant ‘wortels’. Haal kant-en-klaar croissantdeeg bij de supermarkt en rol de driehoekjes om een stuk aluminiumfolie heen. Doe ze in de oven en terwijl de croissants goudbruin aan het bakken zijn, kan je aan de slag gaan met de vulling. TikTokker Leanna heeft er een lekkere kipsalade in gedaan, maar je kan hier al je creativiteit in kwijt!

Haal de ‘wortels’ uit de oven, doe je favoriete vulling erin en top ze aan de bovenkant af met peterselie om het nóg op een wortel te laten lijken!

View post on TikTok

2. Kaneel konijntjes

Net zoals het receptje hierboven, zijn deze kaneel konijntjes per-fect voor het Paasfeest! Krijg je veel visite en heb je nog genoeg te doen? Dan is dit een makkelijk gerechtje om te maken. Koop cinnamon rolls om thuis af te bakken en leg deze op een bakplaat. Haal de rol een beetje los en vouw er twee oortjes van.

Bak de rollen af zoals op de verpakking staat, maar haal ze er halverwege even uit om de vorm goed te doen en om het glazuur eroverheen te schenken. Zijn ze warm en mooi goudbruin? Haal ze uit de oven en genieten maar!

View post on TikTok

3. Gevulde eitjes

Gevulde eitjes, die ken je wel. Maar TikTokker Kelly weet precies hoe we dit traditionele feestsnackje in de Paassferen kunnen maken! Doe een aantal eieren in heet water en kook ze totdat ze niet meer té zacht zijn. Ze mogen wel wat harder dan hoe je normaal je eitje los eet!

Snijd ze vervolgens horizontaal doormidden en haal het eigeel eruit. Maak de vulling met het eigeel zoals je gewend bent en doe dit daarna in een spuitzak. Spuit een laagje op de onderste kant van het eitje en doe de bovenkant erop als dekseltje. Gebruik kleine stukjes wortels als snaveltjes en pitjes als ogen. Voilà! Je hebt een bordje vol kuikentjes. Hoe schattig is dat?!

View post on TikTok

4. Paasei pizza

Dit is één van de viral TikTok-recepten waar niemand ‘nee’ tegen kan zeggen deze Pasen. Het is namelijk een paasei pizza! En wie houdt er nou niet van pizza?! Haal pizza deeg in huis, of maak het zelf klaar als je daar de tijd voor hebt. Rol het uit en vorm het zoals een paaseitje. Smeer de pizzabodem in met tomatensaus en top het af met kaas, stukjes paprika en salami.

Decoreer de pizza zoals je met een paaseitje ook zou doen! Dit ziet er toch enorm gezellig uit?! Wij zeggen, buon appetito! 

View post on TikTok

Lees ook:
Yummy! Dít is het recept voor heerlijk Pornstar Martini ijs

5. Paashaas-kont cupcakes

We zien al vaak genoeg Paasgerechtjes geïnspireerd op de grote oren van het paaskonijn, maar vandaag gaan we cupcakes maken in de vorm van de kont van het diertje! Maak cupcake beslag klaar door middel van een bakmix (of volg je eigen receptje) en doe dit in de oven.

Knip vervolgens marshmellows doormidden om te gebruiken als pootjes. Maak met roze glazuur de teentjes en smeer de bovenkant van de cupcake in met botercrème of wit glazuur. Dip de cakejes in witte sprinkles en plaats een mini marshmellow in het midden als staartje! So cute!

View post on TikTok

6. Vogelnest koekjes

Voor dit viral TikTok-receptje heb je maar vier ingrediënten nodig. Reeses, chocolade stukjes, kokossnippers of kleine pretzel sticks en snoep paaseitjes. Smelt de Reeses en chocolade stukjes op een laag vuurtje of in de magnetron en giet dit over de kleine pretzel sticks heen. Meng dit goed door elkaar en vorm met je handen kleine ronde nestjes. Leg de bakplaat voor ongeveer 30 minuten in de koelkast.

Wanneer de chocolade helemaal hard is geworden, kan je er nog drie kleine snoep paaseitjes in leggen en dan heb je overheerlijke vogelnest koekjes!

View post on TikTok

7. Feestelijke fruitsalade

Dit is het aller makkelijkst gerecht uit dit lijstje van viral TikTok-recepten voor Pasen. Wat heb je nodig? Fruit en (koek)vormpjes! De supermarkten liggen momenteel vol met spullen voor het Paasfeest, dus je kan hier vast wel vormpjes vinden special voor deze feestdagen.

Haal je favoriete fruitsoorten in huis en snijd deze zodat je er vormpjes uit kan halen. Mix al het fruit door elkaar in een grote kom en that’s it! Je hebt nu een feestelijke en kleurrijke fruitsalade op tafel staan. Tast toe!

View post on TikTok

 

Beeld: pinterest