Food

De viral ‘Sleepy Girl Mocktail’ zorgt voor een betere nachtrust

viral-sleepy-girl-mocktail-betere-nachtrust

Er lijkt geen einde aan te komen. Elke ochtend begin je de dag vermoeid omdat je een slechte nachtrust hebt gehad. Of dit nu komt doordat je te laat in slaap valt, of telkens wakker schrikt van vervelende dromen. Met dit viral drankje zal je hier nooit meer last van hebben. Dit zijn de voordelen van de 'Sleepy Girl Mocktail'.

Betere nachtrust

Een slecht slaappatroon gaat je uiteindelijk opbreken. Slaap is misschien wel het allerbelangrijkste om goed te kunnen functioneren overdag. Het heeft veel invloed op je mentale en fysieke gezondheid. Daarom is het enorm vervelend als jij elke nacht tien keer wakker wordt en je nachtrust verstoord wordt. Dit kan meerdere oorzaken hebben, zoals stress of een onregelmatig ritme.

Dankzij TikTok (de alleswetende app!) hebben we een oplossing gevonden voor dit probleem. Momenteel gaat de Sleepy Girl Mocktail viraal op ieders ‘for you page’. Wat zit er allemaal in dit drankje, hoe maak je het en zou het wel echt werken zoals iedereen beweert? Wij leggen uit waarom de Sleepy Girl Mocktail kan zorgen voor een betere nachtrust.

Sleepy Girl Mocktail

Kersensap, magnesiumpoeder en valeriaan druppels. Wat zorgt ervoor dat deze combinatie zo goed werkt om slaap op te wekken?

In kersensap zit melatonine, dit is een slaaphormoon dat veel mensen gebruiken om hun nachtrust te bevorderen. Door dit sap aan je drankje toe te voegen, wordt het melatonine level in het lichaam hoger, waardoor je dus sneller afdrijft naar dromenland. Ook magnesium poeder wordt bij veel mensen gebruikt om slapeloosheid tegen te gaan en een goede balans te onderhouden tijdens het slapen. Je wordt minder snel wakker en zo kan je de volgende ochtend uitgerust je dag beginnen.

Daarnaast staan valeriaan druppels bekend als een middeltje met een rustgevende werking. Het is een natuurlijk product. De vloeistof komt namelijk van een plant. Een flesje met deze druppels kan je al voor een paar euro scoren bij Etos, Kruidvat of een andere lokale drogisterij.

Hieronder probeert TikTokker Birsen het voor ons uit. De reacties onder de video beloven veel goeds voor het resultaat! Onder het filmpje hebben we de ingrediënten en het recept geplaatst, zo kan je het easy ook zelf thuis maken.

View post on TikTok

Ook kwamen er meerdere filmpjes voorbij waar mensen nog Sprite of bruiswater aan de mocktail toevoegen voor de smaak. Dit heeft verder geen werking, maar het geeft wel een extra spice. Kies er dan wel eentje zonder cafeïne, want dat zou anders de werking van de Sleepy Girl Mocktail tegenwerken.

Recept

Dit heb je nodig:

  • Half glas kersensap (ongeveer 120 milliliter)
  • 1 eetlepel magnesium poeder
  • 1-2 druppels valeriaan
  • Een handje ijs
  • Water of sparkling soda naar keuze
  • Optioneel: ananassap

Pak een mooi wijnglas uit de kast (voor de aesthetic) en schenk deze voor de helft vol met kersensap. Roer er een eetlepel magnesium poeder doorheen en 1 tot 2 druppels valeriaan. Mix dit goed door totdat het opgelost is. Dan kan je er nog een handje ijs aan toevoegen en top het af met (bruis)water of een sparkling soda naar keuze.

Op TikTok kwamen we ook meerdere varianten voorbij met een scheutje ananassap. Dit geeft een lekkere frisse smaak en schijnt ook te werken voor een betere slaap.

Beeld: pinterest