Lifestyle

5 leuke dingen om te doen in Amsterdam in de winter

leuke-dingen-amsterdam-winter

Het wordt weer kouder en kouder en de winter staat nu écht bijna voor de deur. En dat betekent dat er weer allerlei leuke activiteiten gepland kunnen worden! Dit zijn vijf leuke dingen om in Amsterdam te doen in de winter.

1. Schaatsen bij Ice*Amsterdam

Net als ieder jaar staat de Ice*Amsterdam schaatsbaan weer voor het Rijksmuseum. En je kan er nú al naartoe! Hij is geopend tot 5 februari 2023. Toegang kost slechts €14,50 en dan mag je twee uur lang schaatsen én schaatsverhuur is bij de prijs inbegrepen. Dit is dé perfecte activiteit voor een gezellig dagje met je vriendinnen, maar het is ook een geweldig date idee!

View post on Instagram
 

2. Amsterdam Light Festival

Sinds 2012 wordt het Amsterdam Light Festival (ALF) georganiseerd rond de jaarwisseling. Dit jaar kun je de kanaalcruise beleven tussen 1 december en 22 januari. Het thema is dit jaar ‘Imagine Beyond’ en wij hebben er grote verwachtingen van. Meer dan twintig lichtkunstwerken zijn geplaatst rondom het kanaal, waar je op een elektrische boot doorheen kan varen. Voor slechts €26,50 geniet je zo’n 75 minuten van de mooiste lichtkunstwerken onder het genot van onbeperkte drankjes. We like!

View post on Instagram
 

3. Lopen door De 9 Straatjes

Houd jij ervan om leuke dingen te shoppen, maar wil je dat deze winter in Amsterdam een kleine twist geven? Loop dan in de wintermaanden eens door De 9 Straatjes! Dit Amsterdamse winkelgebied is prachtig versierd in deze tijd van het jaar. En je kan ook nog eens de leukste items scoren! Dit gaan wij dan ook zéker doen deze winter.

View post on Instagram
 

4. Bekijk een film bij Pathé Tuschinski

Wil je naar de bioscoop, maar dan even nét wat bijzonderder? Breng dan eens een bezoekje aan Pathé Tuschinski. Dit koninklijke theater heeft “slechts” zes zalen en kan je vinden in de Reguliersbreestraat in Amsterdam. In 2021 werd Pathé Tuschinski door Time Out Magazine uitgeroepen tot de mooiste bioscoop ter wereld en wij snappen wel waarom. Het is een prachtig theater en zeker een must visit deze winter!

View post on Instagram
 

Lees ook
Dit zijn 18 leuke activiteiten die niet veel geld kosten

5. Bezoek Fabrique des Lumières

Deze winter moet je Fabrique des Lumières zeker bezoeken. Het is een plek waar kunstwerken door lichtprojecties en muziek tot leven gebracht en waar je volledig omringd wordt door kunst. Het is een digitaal kunstcentrum en compleet anders dan doorsnee musea. Ben je zeventien of jonger? Dan kost toegang slechts €11,-. Als je ouder dan achttien bent maar student bent, dan betaal je €12,-. Ben je boven de achttien maar studeer je niet meer? Dan betaal je €15,- om naar binnen te mogen. En neem maar van ons aan dat het het 100% waard is!

View post on Instagram
 

Beeld: Pinterest