Food

Verslavend lekker! Deze Vietnamese koffie maak je gemakkelijk zelf

vietnamese-koffie

Ben jij de laatste dagen ook een stuk minder energiek nu je weet dat de herfst er aan zit te komen? Girlscene to the rescue! We hebben daar een hele goede oplossing voor bedacht. Namelijk een heerlijke Vietnamese koffie die zorgt voor een energie-boost. En die kun je heel gemakkelijk zelf maken. 

Deze bijzondere Vietnamese koffie moet je echt proberen

Vietnamese koffie is alles wat je de komende tijd nodig zult hebben, maar wat is het eigenlijk? Deze koffie is een combinatie van creamy eidooiers en veel suiker. Toen deze koffie werd uitgevonden was er weinig melk in het land, waardoor suiker een de eierdooiers een goede oplossing leken. Het klinkt misschien niet heel aantrekkelijk, een ei in je koffie, maar niets is minder waar! Deze koffie is juist zo populair geworden omdat je er zo’n energie-boost door krijgt. Toch maar een keer proberen dan? 😉

Lees ook
Goed nieuws voor de liefhebbers! De Pumpkin Spice Latte is terug bij Starbucks!

Benodigdheden

  • 1 eidooier
  • 2 shots espresso
  • 4 eetlepels gecondenseerde melk

Stap 1: Het is een klein recept met weinig ingrediënten, dus we beginnen makkelijk. Zo is het de bedoeling dat je het ei en de gecondenseerde melk samen in een kom doet en het geheel mixt met een staafmixer totdat het volume verdubbeld is en het net op vla lijkt.

Stap 2: Als dat eenmaal is gelukt kun je de espresso in de kopjes gieten en daarna voeg je het mengsel wat je net hebt gemaakt, hierover heen. Last but not least hoef je alleen nog even de Vietnamese koffie goed door te roeren en klaar is kees. Ben jij ready voor een energie-boost?

Beeld: Pinterest