Lifestyle

Ieuw! Dit is hoe vies het toetsenbord van je laptop eigenlijk is

vies-toetsenbord

Jouw laptop gaat overal met je mee naar toe, naar werk, naar school en dan gebruiken we hem ook nog dagelijks in ons privéleven. Veel uren besteden wij tikkend achter onze laptop, waardoor het toetsenbord ook veel te verduren krijgt. Het kan dan ook niet anders dan dat er allerlei kruimeltjes en viezigheid onder je toetsen zit. Maar hoe vies is het toetsenbord van jouw laptop nu eigenlijk?

Zo vies is het toetsenbord van je laptop

En dat hadden we eigenlijk niet willen weten, bah!

Kruimels en stofjes

Vaak betrappen we ons erop dat we etend achter onze laptop zitten, niet zo gek dus dat je toetsenbord onder de kruimels en stofjes zit. Deze kruimels komen onder je toetsen te zitten en in andere delen van je laptop. Bijvoorbeeld in je oplader poortje of je speakers. Stof is ook een boosdoener. Dit is in kleine hoeveelheden geen ramp, maar als je die poortjes of onder je toetsenbord niet regelmatig schoonmaakt kan het zijn dat je laptop op een gegeven moment minder goed werkt. Of erger nog, hij doet het helemaal niet meer! Des te meer reden om zo nu en dan je laptop even op te frissen.

Veel bacteriën

Wist jij ook al dat jouw toetsenbord zelfs nog viezer is dan een toiletbril?! Doordat wij de laptop overal mee naar toe nemen, eten achter het toestel en misschien onze handen niet altijd even schoon zijn, is jouw toetsenbord een verzamelplek voor bacteriën. Uit een Brits onderzoek bleek dat er op een toetsenbord gemiddeld vierhonderd keer meer bacteriën zitten dan op een toiletbril. What?!

Het is dus hygiënischer om met blote handen de toiletbril vast te pakken, dan te typen op je toetsenbord. Houd dit tegen door wekelijks even een doekje over je toetsenbord te halen.

Lees ook:
Dansend je huis schoonmaken!? Dat kan nu!

Zo maak je jouw toetsenbord schoon

Het lijkt ons geen goed idee om een natte spons over je dure laptop te halen. Hier zijn gelukkig speciale doekjes voor, gebruik deze om je toetsenbord en je scherm mee af te nemen. Dit haalt bacteriën en vettige vingerafdrukken weg, maar helaas lost dit het kruimelprobleem niet op. Hiervoor kan je je föhn erbij pakken. Zet ‘m op de hoogste stand en vergeet niet om het knopje voor ‘koude lucht’ aan te zetten. De hitte is namelijk niet goed voor je laptop. Föhn de stofjes en kruimels uit de poortjes en onder je toetsen vandaan en je laptop is weer zo goed als nieuw!

Beeld: Pinterest