Fashion

Handig! Met deze vier tips raken je kettingen nooit meer in de knoop

kettingen-knoop-tips

Als jij graag meerdere kettingen tegelijk draagt, herken je dit probleem vast wel: ze raken al-tijd in de knoop. Super vervelend natuurlijk! Wij hebben vier handige manieren voor je op een rijtje gezet om dit probleem te voorkomen. You’re welcome!

Vier manieren om te voorkomen dat je kettingen in de knoop raken

Zeg maar dag tegen geknoopte kettingen, met deze tips heb je hier geen last meer van!

Speciale sluiting

De eerste oplossing voor dit probleem is een speciale sluiting voor al je kettingen. Bij My Jewellery of Bol.com kan je deze al voor een klein prijsje kopen. Met een multi-ketting sluiter houd jij je kettingen uit de knoop. Er is ook nog een manier om dit zonder deze speciale sluiting voor elkaar te krijgen. Je maakt je kettingen aan elkaar vast door de sluitingen om te wisselen. Je maakt de sluiting niet vast aan dezelfde ketting maar aan de tweede en zo weer door.

 Verschillende materialen

Kettingen van hetzelfde materiaal raken sneller met elkaar in de knoop. Een dunne, gladde ketting kun je dus het beste combineren met een ketting met wat meer textuur of van een ander materiaal. Dit helpt met dit probleem, en zorgt ook nog eens voor een super leuke look!

Lees ook:
Aha! Zo voorkom je dus dat je sieraden verkleuren in de zomer

Afstand tussen de kettingen

Nog een goede oplossing om knopen te voorkomen, is zorgen dat er genoeg afstand zit tussen de kettingen. Als jij alleen maar kettingen draagt die kort en dicht op de hals zijn, raken ze sneller in de knoop. Draag dus kettingen van verschillende lengtes, eentje die bijvoorbeeld naar je borst loopt, eentje die dicht op je hals zit en eentje daar tussenin!

Van dun naar dik

Tijdens het omdoen van je kettingen kun je het beste goed letten op de dikte ervan. Je begint met de fijne kettingen en werkt naar de grofste toe. Op deze manier creëer je echt duidelijke laagjes, en blijven de dunnere kettingen iets beter op hun plek zitten. Hierdoor raken ze minder snel in de knoop. Handig!

Beeld: Pinterest