Beauty

Sneller last van vet haar in de zomer? Dit kun je ertegen doen

vet-haar

Heb jij ook altijd het gevoel dat je tijdens die hete zomerse dagen elke dag je haar moet wassen? Na een douchebeurt is het net alsof je je lokken hebt gewassen met een blok boter. Maar hoe komt dat nou toch? En vooral: hoe voorkom je dat je haar zo snel vet wordt?

Lekker zweten

Iedere zomer weer krijgen we te maken met warme temperaturen. Wat gebeurt er dan? We gaan zweten en dat vindt ons haar niet zo prettig. Maar dat vettige haar komt niet door het zweten, maar daar onze vingers. Huh?

We leggen het even uit! Als je aan het zweten bent, dan ben je ook vaker geneigd om met je handen door je haar te gaan. Want af en toe moeten we die plakkende haren even uit ons gezicht vegen. Alleen zit er altijd een vetlaagje en allerlei andere bacteriën op onze handen en dat zorgt dus voor dat vette haar.

Verkeerde shampoo

Ook shampoo kan zorgen voor vettig haar in de zomer. En dan bedoelen we shampoo waar alcohol in zit. Die droogt je hoofdhuid namelijk sneller uit. Daardoor gaat je hoofdhuid een natuurlijke vetlaag aanmaken waardoor ook je talgproductie wordt gestimuleerd. Het resultaat? Vet haar.

Lees ook:
Trend-alert: dit zijn de nageltrends voor de zomer van 2023

Minder vaak wassen

Maar wat kunnen we tegen dat vette haar doen? Je haar minder vaak wassen! Als je je haar wast, was je ook de natuurlijke vetlaag op je hoofdhuid weg. Iedere keer dat je dat doet wordt er dus nieuwe talg aangemaakt. Je hoofdhuid raakt daaraan gewend als je dit iedere dag doet. Zo zal je haar dus iedere dag vet blijven en dat willen we natuurlijk niet! Probeer je haar daarom maar om de drie dagen te wassen. Je hoofdhuid heeft zes weken nodig om hieraan te wennen.

Beeld: pinterest