Beauty

Last van vet haar in de ochtend? Dit kunnen de oorzaken zijn

vet-haar-oorzaken

Het is zo vervelend als je voor het slapengaan je haar hebt gewassen, maar de volgende ochtend tóch wakker wordt met vet haar. Heb jij hier ook vaak last van? Dit kunnen de oorzaken zijn.

Oorzaken vet haar

Het blijft voor velen een raadsel dat zelfs na je haar goed te hebben gewassen, je de volgende ochtend tóch weer opstaat met vet haar. En dit vervelende probleem heeft dus verschillende oorzaken. Zo is het belangrijk dat je regelmatig je kussensloop wast. Oliën van je huid en haar verzamelen zich hier namelijk in. Daardoor kan je haar weer snel vetter worden, maar je kunt hier ook puistjes van krijgen. En daar zit je natuurlijk niet op te wachten!

Slapen met nat haar

Een andere oorzaak van wakker worden met vet haar is als je bent gaan slapen met nat haar. Je zult merken dat je haar de volgende ochtend platgedrukt op je hoofd zit, zonder volume en waarschijnlijk ook een beetje vettig is. Maar gelukkig is ook daar een simpele oplossing voor. Niet met nat haar gaan slapen, even snel de föhn erdoor!

Lees ook:
Dit is het perfecte kapsel om vet haar te verbergen

Beschadigd haar

Maar er zijn meerdere redenen waarom je niet moet gaan slapen met nat haar. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je je haar beschadigt. Wanneer je haar nat is, is het in de meest kwetsbare staat. En doordat je de hele nacht ligt te woelen, kan dit wrijvingsschade veroorzaken. Het gevolg hiervan is dat je haar in de knoop raakt of in het ergste geval zelfs afbreekt. En nu is een föhn natuurlijk ook niet optimaal voor je lange lokken. Gebruik daarom altijd een beschermende spray om hittebeschadiging te voorkomen.

Beeld: pinterest