Beauty

Er zijn 7 verschillende nagelvormen, maar welke moet je kiezen?

verschillende-nagelvormen

We snappen dat het lastig kan zijn om een vorm voor je nagel te kiezen, want er is zoveel keuze vandaag de dag. Daarom hebben wij de 7 verschillende nagelvormen voor je op een rijtje gezet.

Verschillende nagelvormen

Er zijn een hele reeks nieuwe nagelvormen om uit te kiezen, die voortkomen uit trends onder beroemdheden en influencers. Welke nagelvorm past bijvoorbeeld het beste bij de lichte bloskleur van de nieuwe nageltrend in rosé thema van dit seizoen? En wie kan de nagels in schildpadpatroon en logo-nagels vergeten? Dan is er nog de vraag welke nagelvorm het beste past bij de natuurlijke vorm van je nagels en vingers. De lijst is eindeloos.

De belangrijkste zeven nagelvormen waaruit je kunt kiezen zijn: ovaal, amandel, vierkant, squoval, coffin (ook wel ballerina genoemd), stiletto (of puntige nagels) en, natuurlijk, rond. Ben je in de war? We hebben elke stijl uitgelegd, zodat je degene kunt vinden die het beste bij je past. Of je nu lange pianovingers hebt of korte vingers en wat begeleiding nodig hebt, we hebben je gedekt.

1. Ovaal

Vrouwelijk, stijlvol, klassiek. Kies voor deze nagelvorm als je kortere vingers of handen hebt met brede, korte nagelbedden, omdat een ovale vorm de illusie van lengte creëert. Het is ook een goede vorm voor langere vingers met brede en korte/stompe nagelbedden. Deze nagelvorm gaat het beste samen met nail art en klassieke French manicures.

2. Amandelvormig

Glamoureus, chique, vrouwelijk. Kies voor deze nagelvorm als je kortere vingers of handen hebt met brede, korte nagelbedden, omdat een ovale vorm de illusie van lengte creëert. Het is ook een goede vorm voor langere vingers met brede en korte/stompe nagelbedden. Deze nagels gaan het beste samen met effen, glanzende en metallic nagellakkleuren.

3. Vierkant

Stijlvol, strak, weinig onderhoud. Kies voor deze nagels als je lange vingers en lange, smalle nagelbedden hebt. Deze nagelvorm gaat het beste samen met: effen, opvallende nagellakkleuren.

4. Vierkant met afgeronde hoeken

Klassiek, natuurlijk, geschikt voor iedereen. Kies voor deze vorm als je brede en lange nagelbedden hebt. Squoval nagelvormen zien er goed uit op zowel korte als lange vingers. Deze nagelvorm past het beste bij geometrische nagelkunst.

5. Coffin

Chique, glamoureus, veel onderhoud nodig. Kies voor deze nagels als vierkante of squoval vormen bij je passen (smalle en lange nagelbedden). Deze nagels gaan het beste samen met verzorgde en onbeschadigde acrylnagels met lichte nagellakkleuren.

Lees ook:
Met deze 9 tips laat je jouw nagels sneller groeien

6. Puntig

Opvallend, veel onderhoud nodig, verlengt de handen. Kies voor deze vorm als je tijd en geld hebt voor onderhoud en een statement wilt maken. Deze nagels staan het beste met gedetailleerde en mooie (en onbeschadigde) nagelontwerpen.

7. Rond

Netjes, elegant, verlengt kortere vingers. Kies voor deze nagels als je korte vingers hebt met korte of smalle nagelbedden. Deze nagels staan het beste met elke nagellakkleur of ongelakt gelaten.

Onthoud dat het kiezen van een nagelvorm afhangt van je persoonlijke voorkeur en levensstijl. Experimenteer met verschillende vormen en ontdek welke het beste bij jou past!

Beeld: pinterest

Must reads 👀