Lifestyle

Wil je weten! Zo lang duurt het voordat je écht verliefd wordt

verliefd-worden

Helemaal smoorverliefd na de eerste date, je ziet het vaak voorbij komen in de klassieke romantische komedies. Liefde op het eerste gezicht, is dat wel mogelijk? De een wordt sneller verliefd dan de ander, maar hoe lang duurt het gemiddeld?

Verliefd worden

Het is een lastig begrip, verliefd worden. Volgens liefdestherapeut Jenni Skyler is het “een proces van begrijpen en de normen, waarden, filosofie, geschiedenis en uitdagingen van de ander leren kennen”. Het gevoel van verliefdheid kan intens voelen en soms is het niet te omschrijven. Het belangrijkste om te weten is dat verliefd worden voor iedereen heel anders is. Dus dat als jij degene bent in de relatie die altijd snel verliefd wordt, betekent dat niet dat de ander dat ook doet.

Zo lang duurt het

De liefde is een onderwerp wat al eeuwen door experts onderzocht wordt. Zo ook de snelheid van verliefd worden. Uit onderzoek blijkt dat mannen hun liefde kunnen uiten na 97 dagen in een relatie, terwijl dat bij vrouwen wel tot 149 dagen kan oplopen. In man-vrouw relaties lijkt het erop dat mannen eerder verliefd worden dan de vrouw. Maar in een relatie tussen twee vrouwen kan het wel tot zes maanden duren voordat de liefde wordt uitgesproken naar elkaar. Interesting!

Redenen waarom jij zo snel verliefd wordt

1. Hebben jullie gevrijd? Verliefd worden kan namelijk afhangen van het feit of jullie samen naar bed zijn geweest of niet. Ook al ben jij super casual over onenightstands, kan een vrijpartij er toch voor zorgen dat je sneller gevoelens krijgt.

2. Je hechtingsstijl. Volgens Dr. Skyler kunnen mensen die angstig hechten juist heel snel verliefd worden. Het gevoel van iemand als partner geeft hen een veilig gevoel. Daardoor staan ze meer open voor verliefdheid. Herkenbaar?

3. Ze lijken op je ouders. What?! Dit is helaas geen fabeltje. Het komt vaak voor dat we sneller verliefd worden op iemand die ons onbewust aan onze ouders doet denken. Het voelt vertrouwt en het is makkelijker om een band te creëren. Crazy, huh?

Lees ook:
Dit is waarom je volgens je sterrenbeeld je ware liefde nog niet bent tegen gekomen

Love at first sight

Je ziet het vaak in films en misschien heb je het zelf ook wel eens meegemaakt, liefde op het eerste gezicht. Het is mogelijk volgens Jenni Styler, maar het komt echt niet vaak voor. Bij de meeste gevallen gaat het dan puur over lust, en niet over liefde. Heb geduld en je komt vanzelf jouw soulmate wel tegen!

Bron: Cosmopolitan.comBeeld: Pinterest

Must reads 👀