Health

Ben je verkouden? Dan moet je vaker met je lover naar bed!

verkoudheid-tegen-gaan

Het bed induiken blijkt niet alleen goed te zijn voor je humeur. Onderzoek wijst namelijk uit dat het ook goed is om je verkoudheid tegen te gaan. Wij leggen je uit waarom je vaker het bed in moet duiken om je verkoudheid tegen te gaan.

Verkouden

Yup, het is weer die tijd van het jaar dat iedereen verkouden is. We zijn allemaal massaal aan het niezen, snotneuzen en hoesten, maar hoe kom je toch van die vervelende verkoudheid af? Op een gegeven moment zijn we namelijk wel klaar met die keelsnoepjes, neusspray en thee.

Immuunsysteem

Wist je dat een hete sessie in bed een flinke boost kan geven aan je immuunsysteem? Dit heeft alles te maken met onbekende cellen waar je lichaam op reageren – welke moeten gastvrij worden ontvangen en welke moeten worden tegengewerkt? Met het maken van antilichamen als gevolg. Vrouwen die regelmatig het bed induiken hebben over het algemeen meer van die verdedigende antilichaampjes in hun lichaam. En het zijn precies die antilichamen die ervoor zorgen dat je een verkoudheid kan voorkomen of sneller over laat gaan.

Onderzoek

Meer rollebollen, minder snotneuzen; concluderen onderzoekers bij de Wilkes University. Voor het onderzoek hebben ze bij maar liefst 115 studenten een speekselmonster afgenomen en gecontroleerd op immunoglobuline A. Ook hebben ze de studenten vragen gesteld over hun seksuele activiteit en wat blijkt: wie twee keer per week tussen de lakens duikt, heeft ongeveer dertig procent meer van die antilichaampjes en daarmee een kleinere kans om verkouden te worden. Als dit nog niet reden genoeg is om vanavond het bed in te duiken weten wij het ook niet meer.

Beeld: netflix