Travel

Van Dublin tot New York: via dit portaal kun je mensen aan de andere kant van de wereld ontmoeten

portaal dublin new york

Met de technologie van nu kunnen we moeiteloos in contact komen met mensen van over de hele wereld, of het nu gaat om een appje, een kort telefoontje, of een urenlang FaceTime-gesprek. De verbondenheid met elkaar wereldwijd wordt nu naar een nog hoger niveau getild. Je kunt momenteel namelijk via een portaal mensen aan de andere kant van de wereld ontmoeten!

The Portal

Je hebt het vast al langs zien komen op Instagram, TikTok of zelfs het nieuws: mensen in Dublin en New York rennen massaal naar het portaal dat in het hart van hun stad staat. Ja, dat lees je goed, een portaal! The Portal, een technologisch kunstwerk met een non-stop live videoverbinding tussen Dublin en New York, verbindt namelijk mensen over de hele wereld met elkaar.

Sinds vorige week staan de twee grote grijze portalen op O’Connell Street in het centrum van Dublin en op het drukke kruispunt van 5th Avenue, Broadway en 23rd Street in New York, vlak bij het iconische Flatiron Building. Via het ronde scherm in het midden van het kunstwerk kun je de komende maanden maar liefst 24 uur per dag volgen wat er aan de andere kant van de wereld gebeurt. Hoe gaaf is dat!

Babbelen, flirten en dansen

Ontzettend veel mensen worden aangetrokken door dit bijzondere kunstwerk en maken er even een tussenstop wanneer ze erlangs komen. In New York blijven sommige mensen zelfs urenlang hangen bij het portaal om lekker te babbelen met de nieuwe Ierse vrienden die ze gemaakt hebben aan de andere kant. Ook lovers die elkaar al een lange tijd niet hebben gezien en een long distance hebben, zoeken elkaar op en genieten van elkaars gezelschap aan de overkant. Het is toch net iets leuker dan facetimen, vind je niet? En als je nog geen relatie hebt? Flirten en nummers uitwisselen tussen singles gebeurt ook volop. Dit klinkt als het perfecte begin van een geweldige romantische komedie, als je het ons vraagt!

Het kunstwerk werkt precies zoals het bedoeld was: het verbindt de inwoners van New York City en Dublin met elkaar, ondanks de enorme afstand. Goed nieuws voor mensen die deze zomer een bezoekje brengen aan Polen, Brazilië en Litouwen, want vanaf juli kun je vanuit deze steden ook verbinding maken met Dublin, die benoemd is tot de Europese Stad van Slim Toerisme in 2024. Maar voorlopig worden de dance battles tussen de mensen aan beide kanten van het portaal nog even gehouden in deze twee geweldige steden.

View post on TikTok

View post on Instagram
 

View post on TikTok

Europapa nieuws! Dit zegt Joost Klein over zijn diskwalificatie.