News

Joost Klein over zijn diskwalificatie: ‘Het is gedaan’

Joost klein diskwalificatie

Vraag een Nederlander of die bekend is met het nummer 'Europapa' en hij begint gelijk te zingen. Joost Klein verovert Nederland en de harten van de rest van Europa met zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival. Maar wanneer de eindstreep in zicht is, wordt Nederland geschokt door slecht nieuws: Joost mag niet meer meedoen aan de finale van het Eurovisie Songfestival.

Joost Klein, droom groot

De afgelopen dagen heeft heel Nederland maar over één onderwerp gesproken: Joost Klein. Joost, die altijd groot durft te dromen, besloot zijn hart te volgen en een gooi te doen naar deelname aan het Eurovisie Songfestival en zijn vader trots te maken. Zijn passie en vastberadenheid brachten hem bijna tot de finale. Maar net toen de droom binnen handbereik leek, viel deze in duigen. Joost mocht zijn avontuur bij het Eurovisie Songfestival namelijk niet afmaken.

Heel Nederland is er kapot van. Iedereen had hem zo graag zien schitteren op het grote podium. Joost Klein heeft met zijn nummer Europapa vele harten geraakt, en het land leeft intens met hem mee. Maar hoe staat Joost er eigenlijk zelf in?

”Het is gedaan”

In een video van Youtuber Acid, zien we Joost in de achtergrond verschijnen met een glimlach op zijn gezicht, terwijl hij het slechte nieuws deelt.”Ja, ik mag niet meer optreden.” ”Het is gedaan”, zegt hij zijn teamlid. Vervolgens komt het andere teamlid, Appie Mussa – a.k.a de blauwe vogel – in beeld. ”Ja, maar weet je, je moet het veilig houden, denk ik”, zegt hij. Het lijkt er zelfs op dat Joost aan het einde van de video bijna begint te huilen. ”Eerst werd ik weggestuurd uit Rome…”, zegt hij nog snel voordat de video stopt.

Heel Nederland wacht nog op een duidelijke uitleg van Joost. Wat is er precies gebeurd? Is hij toch niet zo eerlijk en oprecht als hij overkomt? Is Joost erin geluisd? We zijn allemaal onze eigen conclusies aan het bedenken, en iedereen is erg van slag dat Joost niet mee heeft kunnen doen aan de finale. Ondertussen is Joost weer aangekomen in ons kikkerlandje, en de spanning is te snijden. We hopen allemaal snel te horen wat er achter de schermen is gebeurd, zodat we eindelijk duidelijkheid krijgen over deze onverwachte wending in zijn Eurovisie-avontuur. Joost, we wachten met smart op jouw verhaal!

Wil je de beelden van de video zien? Bekijk die dan op Reality.nl!

”Europapa guy wordt veel te groot”

De hilarische Appie Mussa heeft in een TikTok-video zijn theorie gedeeld dat Joost gediskwalificeerd is, omdat hij te populair is geworden. In de video doet hij de voorzitter van het Eurovisiesongfestival na: “Europapa guy wordt veel te groot, wat zullen we er aan gaan doen? Wat heeft hij gedaan? In principe niks: diskwalificatie.” De theorie heeft veel mensen aan het denken gezet en zorgt voor nog meer speculaties.

Het incident

Na het optreden van afgelopen donderdag heeft zich een incident voorgedaan’, zei Taco Zimmerman, algemeen directeur van AvroTros. ‘Tegen duidelijk gemaakte afspraken in is Joost Klein gefilmd toen hij net van het podium af kwam en zich moest haasten naar de greenroom. Op dat moment heeft Joost herhaaldelijk aangegeven niet gefilmd te willen worden. Daar werd geen gehoor aan gegeven. Dit heeft geleid tot een dreigende beweging van Joost naar de camera. Hierbij heeft Joost de cameravrouw niet aangeraakt.’ Wij zijn ontzettend benieuwd naar wat voor beweging Joost heeft gemaakt en hopen snel op meer duidelijkheid!

Beeld: instagram @joostklein