Travel

De 5 leukste vakantiebestemmingen voor de echte wijnliefhebbers

vakantiebestemmingen-wijnliefhebbers

Houd je er ook van om een lekker wijntje te drinken met je besties of bij een romantisch diner met je lover? Dan hebben wij voor jou de perfecte vakantiebestemmingen, want je kunt hier namelijk heerlijk genieten van een lekker wijntje!

1. Piëmonte, Italië

Een van de eerste vakantiebestemmingen voor wijnliefhebbers die we bespreken is Piëmonte. Rond de herfstperiode is het in Piëmonte, Noord-Italië, nog zaliger om de wijnen te toeven dan de rest van het jaar. Dit komt niet alleen omdat het hevellandschap rond de Langhe in vlammen zijn gekleurd door de hoge wijnstokken, maar ook omdat het de periode is van de witte truffel. In Piëmonte zijn de allerbeste witte truffels te vinden. En die kun je samen met je lover of bestie gaan proeven in het Michelin-sterrenrestaurant Il Boscareto. Neem hier er een lekker wijntje bij en geniet van het eten. Daarna kun je ook nog een bezoekje brengen aan de wijnkelder.

2. Porto, Portugal

Portugal staat natuurlijk bekend om de port. Deze wijn komt uit een van de spectaculairste wijnlandschappen, de Dourovallei. Deze naam is afkomstig van de havenstad Porto. In de kelders liggen enorme hoeveelheden port te rijpen. In de wijnkelder van The Yeatman Hotel vind je één van de grootste collecties aan port ter wereld. WOW! En je kunt ze hier natuurlijk ook proeven, met een bizar mooi uitzicht over de oude stad. Je kunt zwemmen in een levensgrote karaf en slapen in een wijnvat. Een unieke ervaring, die je zeker eens in je leven moet meemaken!

3. Álava, Spanje

In de Spaanse gemeente Álava vind je het wijnhuis Marqués de Riscal. Toparchitect Frank Gehry heeft de oude bodega uit 1858 een flinke make over gegeven. Hij maakte een sierlijk ontwerp voor een vijfsterrenhotel. Hiermee werd het oudste wijnhuis van Rioja helemaal future proof gemaakt. De gekleurde linten titanium en roestvrijstalen platen bootsen vloeiende wijn na. Het luxe diner met een heerlijke glas Rioja is dus de perfecte locatie in Spanje om een lekker wijntje te drinken!

4. San Francisco, Californië

Ben je dol op Amerika én ben je dol op wijn? Dan is dit dé perfecte vakantiebestemming voor jou! Op zo’n anderhalf uur rijden van San Francisco is er namelijk een fantastische plek waar je echt geweest moet zijn. Op deze plek maakt Francis Ford Coppola niet alleen wereldberoemde films, maar ook wereldberoemde wijn. Bij zijn winery vind je een mooi groot zwembad waar je heerlijk kunt genieten van het weer en de locatie. Ben je uitgezwommen? Dan kun je een bezoekje brengen aan het filmmuseum, met allerlei beroemde filmattributen. En dan niet geheel onbelangrijk, de wijnproeverij. Welke wijn je zeker moet proberen is de Director’s Cut Chardonnay, met een etiket als een filmrol.

 

Lees ook:
OMG! Deze fontein in Italië schenkt de hele dag rode wijn

5. Salina, Italië

In Sicilië maakt de beroemde Siciliaanse familie Tasca d’Almerita niet alleen verrukkelijke wijn, maar hebben zij ook een resort op het kleine eilandje Salina. Reizigers en echte wijnkenners zijn van harte welkom. Ook deze plek is een toffe vakantiebestemming voor wijnliefhebbers. De plek is omringd door zee en wijngaarden. Je kunt er heerlijk tot rust komen. Ben je op zoek naar iets meer avontuur? Dan kan je ook nog een mooie wandeling maken met Capofaro’s sommelier en leer je alles over de eilandwijn Malvasia.

Beeld: Pinterest