Travel

Deze 4 prachtige bestemmingen in Frankrijk wil je echt bezoeken

vakantiebestemmingen-frankrijk

Ben je van plan om binnenkort naar Frankrijk te gaan? Dan wil je deze vier mooie vakantiebestemmingen zeker niet missen. Daarom hebben wij ze voor je op een rijtje gezet, zodat je precies weet wat je allemaal kan verwachten.

1. Parijs

De prachtige hoofdstad van Frankrijk. We hebben het dan natuurlijk over de echte liefdesstad Parijs. Een stedentripje naar Parijs kan dan ook zeker niet ontbreken tijdens je vakantie in Frankrijk. Er is namelijk echt ontzettend veel architectuur, kunst en cultuur te zien. Vooral een bezoekje aan de Eiffeltoren is zeker een echte must als je in Parijs bent. Ook kan je op loopafstand lopen naar de Arc de Triomphe en de Louvre om heerlijk cultuur te snuiven.

Voor een historisch dagje kan je ook zeker terecht in Parijs, er zijn namelijk meerdere grote musea met veel indrukwekkende collecties. Bezoek daarom zeker het bekendste museum Musée du Louvre om helemaal de historie van Parijs in te kruipen. Als laatste kunnen de echte shop queens zich ook helemaal uitleven in Parijs. In het centrum bevindt zich namelijk de bekendste en langste winkelstraat van de stad, waar je ook nog eens heerlijk kan eten. Ook aan de Champs-Elysées vind je veel exclusieve boetiekjes en grote modehuizen. Voor iedereen is er dus wat te doen in de mooie stad Parijs!

2. Bordeaux

De stad Bordeaux is ook zeker een bezoekje waard. De stad behoort namelijk tot de leukste stad van Frankrijk. Bordeaux staat vooral bekend om de aanwezigheden van veel cultuur en kunst. Bordeaux kent daarom ook veel prachtige musea, waar veel kunst te zien is, geschiedenis en zelfs wijn! Voor de historie van Bordeaux moet je zeker het Musée des Beaux Arts bezoeken, daar zijn namelijk allemaal indrukwekkende beelden te zien uit verschillende tijdperken.

Ook is het leuk om de stad te verkennen met een wandeling of een gezellig fietstochtje, om mooie bezienswaardigheden te bekijken. Fiets of loop daarom langs de Port De Bourgogne. Een eeuwenoude klassieke stadspoort, waar de historie van Bordeaux nog ontzettend goed te zien is. Natuurlijk staat Bordeaux ook bekend om de beste wijnmakers van de wereld. Als je dus van een lekker wijntje houdt, moet je zeker de winkel L’Intendant-Grands vins Bordeaux bezoeken. Als laatste kan je in de stad ook heerlijk shoppen in de langste winkelstraten ter wereld de Balguerie Stuttenberg en Saint-Louis het Statue de la Liberté. Waar zelfs een replica van het Vrijheidsbeeld is te zien, dus je bent zelfs nog een klein beetje in New York tijdens je vakantie in Frankrijk ;-).

3. Marseille

Ook Marseille moet je zeker eens bezoeken in Frankrijk. Deze verrassende stad bestaat uit veel cultuur, historie en gezellige terrassen. Vooral de prachtige oude haven Le Vieux Port is geweldig om te bezoeken. Hier kan je namelijk heerlijk terrassen en genieten van een lekker stukje vis. Ook bestaat de stad uit veel smalle straatjes, waar veel winkels en restaurants zitten. Voor een echt Frans gevoel kan je ook de lokale kraampjes bezoeken, waar veel traditionele Franse hapjes worden verkocht.

Ook een mooi uitzicht kan niet ontbreken tijdens je vakantie, dus bezoek daarom de Notre-Dame de La Garde een prachtig gebouw uit de 19e eeuw. Daar kan je namelijk op een hoge rots van 150 meter over de stad kijken naar het azuurblauwe water. Het is zeker een herkenningspunt van de stad, aangezien op de hoge toren een prachtig beeld staat van de Heilige Maria. Voor een lekker stranddagje kan je ook terecht in Marseille. Vooral de Plage des Catalans is een heerlijk zandstrand, waar je ook nog eens een verfrissende duik kan nemen. Als laatste moet je ook zeker het natuurgebied Calanques National Park bezoeken waar je geweldig kan wandelen en zwemmen, het staat ook bekend als één van de mooiste natuurgebieden van Frankrijk. Enjoy!

4. Nice

De laatste stad die je zeker moet bezoeken in Frankrijk, is Nice. Dat is de grote stad aan de Côte d’Azur. Nice staat vooral bekend om veel mooie stranden, dat vooral in de zomermaanden heerlijk is om deze plaats te bezoeken. Het zeven kilometer lange zandstrand Promenade des Anglais is zeker een bezoekje waard. Op alle stranden zijn er ook nog eens veel gezellige beachclubs te vinden, zoals Castel Plage en Plage Blue Beach. Natuurlijk kan je ook gewoon een verfrissende duik nemen in het helderblauwe water van Nice. De stad is ook onwijs leuk om te bezoeken voor de rijke cultuur, historie en musea.

Toch moet je voor een beetje historie wel gaan klimmen op de heuvel van Cimiez, maar dan heb je ook wat! Er zijn namelijk veel indrukwekkende resten geschiedenis te zien van de voormalige stad Cemenelum. Ook het prachtige plein Place Garibaldi is een aanrader om te bezoeken in Nice. Het is namelijk echt het stralende middelpunt van de stad. Ook vind je er veel gezellige winkels, restaurants en lokale cafés. Als laatste heb je voor de echte jetsets de prachtige haven van Nice. In Port Lympia zijn in vooral de zomer veel miljoenen jachten te vinden, dus vooral voor de echte bootliefhebbers is dit een echte hotspot. De stad is zeker de moeite waard om te bezoeken of op je bestemmingslijstje te zetten.

Beeld: pinterest