Lifestyle

Het is bewezen: op vakantie met je zus is goed voor je gezondheid

vakantie-met-zus

Heb je behoefte aan een welverdiende vakantie? Nou, hier is nog een reden om je koffers te pakken en op pad te gaan: volgens de wetenschap is een vakantie met je zus goed voor je gezondheid. Plan die vakantie en geniet samen van quality time. Of jullie nu naar het strand gaan, de bergen in trekken of gewoon lekker ronddwalen in een nieuwe stad; nu hebben jullie een goed excuus om een vakantie te boeken.

Vakantie

Vakantie: wie houdt er niet van? Het is dé manier om even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en nieuwe energie op te doen. Maar wist je dat een vakantie nog veel meer voordelen heeft? Keer op keer merken we dat een vakantie onze batterij letterlijk en figuurlijk weer even oplaadt. We nemen de tijd voor onszelf, krijgen meer of minder beweging dan normaal en krijgen door de zon ook nog eens een goede dosis vitamine D. Vooral dit laatste zorgt voor een betere weerstand waardoor we minder vatbaar zijn voor die stomme verkoudheid tijdens het griepseizoen. Op vakantie gaan is goed voor onze fysieke, maar zeker ook voor onze mentale gezondheid. In die tijd kunnen we op mentaal gebied helemaal tot rust komen en doen we leuke ervaringen op!

Zussen liefde

Niet alleen vakanties zorgen voor een verbetering van je gezondheid. Ook de band met je zus zorgt voor een flinke oppepper. Dan spreken we voornamelijk over een boost voor je mentale gezondheid en gesteldheid. Tijd doorbrengen met je zus, maakt je namelijk gelukkiger. In die tijd kunnen jullie met elkaar kletsen, waardoor je je gedachtes en zorgen even kwijt kunt. Door te praten met anderen zal er een last van je schouders vallen. En bij wie kun je beter al je gevoelens op tafel gooien en even je hart luchten als bij je zus? Ze heeft waarschijnlijk al genoeg gekke dingen van je meegemaakt.

Zowel op vakantie gaan als tijd spenderen met je zus zijn opties die je gezondheid aanzienlijk verbeteren. Wanneer jij wel een oppepper kan gebruiken voor je gezondheid, stellen we dus voor deze twee opties te combineren. Dus waarom zou je niet beide opties combineren? Ga samen op vakantie en geniet van elkaars gezelschap terwijl jullie nieuwe avonturen beleven. Twee vliegen in één klap!

Hebben jullie inspiratie nodig voor een bestemming? Wij weten een manier hoe je gemakkelijk met jouw studenten OV naar Antwerpen reist! Lekker dicht bij huis en helemaal niet zo duur! Let’s go.

Beeld: instagram @negin_mirsalehi