Health

Het is bewezen! Op vakantie met je zus is goed voor je gezondheid

Nicoline
vakantie-zus

Het is weer de tijd van het jaar waarin we allemaal weer last krijgen van die vervelende winterdip. Het weer wordt steeds slechter, we voelen ons moe en dan hebben we het nog niet eens gehad over die vervelende verkoudheid. Daarom kunnen we allemaal wel een oppepper gebruiken. Volgens de wetenschap is een vakantie met je zus goed voor je gezondheid en de perfecte remedie tegen je winterdip! 

Winterdip

Het is niet vreemd om je in de winter soms wat somber te voelen. Je kunt je extra slaperig voelen wat vaak gepaard gaat met futloosheid en minder energie gedurende de dag. De belangrijkste oorzaak van deze gevoelens is de vermindering van de hoeveelheid licht in de winter. Wat te doen? Nou, het licht opzoeken!

Vakantie

Keer op keer merken we dat een vakantie onze batterij letterlijk en figuurlijk weer even oplaadt. We nemen de tijd voor onszelf, krijgen meer of minder beweging dan normaal en krijgen door de zon ook nog eens een goede dosis vitamine D. Vooral dit laatste zorgt voor een betere weerstand waardoor we minder vatbaar zijn voor die stomme verkoudheid. Op vakantie gaan is goed voor onze fysieke, maar zeker ook voor onze mentale gezondheid. In die tijd kunnen we op mentaal gebied helemaal tot rust komen en doen we leuke ervaringen op! Voordat je je vakantie al hebt geboekt, willen we je erop wijzen dat de wetenschap een nog betere oplossing heeft gevonden tegen de herfstdip.

Lees ook
Sister-love! Déze drie sterrenbeelden hebben een hechte band met hun zus

Zussen liefde

Niet alleen vakanties zorgen voor een verbetering van je gezondheid. Ook de band met je zus zorgt voor een flinke oppepper. Dan spreken we voornamelijk over een boost voor je mentale gezondheid en gesteldheid. Tijd doorbrengen met je zus, maakt je namelijk gelukkiger. In die tijd kunnen jullie met elkaar kletsen, waardoor je je gedachtes en zorgen even kwijt kunt. Door te praten met anderen zal er een last van je schouders vallen. En bij wie kun je beter al je gevoelens op tafel gooien en even je hart luchten als bij je zus?

Dus wat is dan de perfecte remedie tegen een herfstdip? Op vakantie gaan met je zus natuurlijk. Zowel op vakantie gaan als tijd spenderen met je zus zijn opties die je gezondheid aanzienlijk verbeteren. Wanneer jij wel een oppepper kan gebruiken voor je gezondheid, stellen we dus voor deze twee opties te combineren. Twee vliegen in één klap!

Beeld: pinterest