Travel

Op vakantie naar Italië? Deze plekken moet jij zeker bezoeken!

vakantie-italië

Ben jij deze zomervakantie van plan om naar Italië te gaan? Dan kan je dit artikel maar beter goed lezen, want wij delen de mooiste plaatjes van Italië met jou!

Italië is meer dan pizza en wijn

Vergeet die titel. Pizza = life! Maar er zijn nog veel meer redenen waarom jij Italië moet bezoeken. Het heeft namelijk heel veel mooie plekken. De mooiste zetten wij voor jou op een rij.

1. Sardinië

Ben je in Italië, dan mag je dit eiland niet overslaan. Tussen de hoge bergen liggen de meest schattige gekleurde huisjes. Kan jij een aardig woordje Italiaans? Dan is het altijd leuk om eventjes met de buurtbewoners te kletsen. Ben je moe van de lange dag? Dan kan je heerlijk uitrusten op de mooiste stranden. Heerlijk!

De tekst gaat verder onder de post

View post on Instagram
 

2. Florence

Ahh dit is toch een mooie stad! Je hebt hier de meest beeldige kerkjes en de lekkerste restaurants. Heb je zin in pizza of heb jij liever een ijsje? Dan ben je hier aan het juiste adres. De stad is best wel groot, dus wil je een groot deel van Florence zien, dan kan je beter met de fiets gaan.

3. Cinque terre

Dit is echt een romantische plek voor jou en je lover. De huisjes die er staan zijn zo kleurrijk dat het bijna op een schilderij lijkt. Weet je wat ook heerlijk is? Heerlijk verdwalen tussen de steegjes. Helemaal als je een dorpje niet goed kent is het leuk om het helemaal te ontdekken!

4. Sicilië

Dit eiland mag toch zeker niet ontbreken op het lijstje, Sicilië. De omgeving is er supermooi. Je hebt de grootste citroen en sinaasappelbomen en het ruikt er heerlijk naar bloemen. Wil jij een beetje cultuur snuiven? Dan kan je lekker rondstruinen en opzoek gaan naar bouwwerkjes uit de Romeinse tijd. Cool!

De tekst gaat verder onder de post

View post on Instagram
 

5. Dolomieten

Ben jij niet zo van het luieren aan het zwembad? Dan is Dolomieten helemaal iets voor jou! Je waant je tussen de bergen en bomen. Je krijgt dus echt veel mee van de Italiaanse omgeving. Dus trek je beste wandelschoenen aan en gaan met die banaan!

Lees ook
Deze verschillende soort vakanties moeten zeker weten op jouw bucketlist staan

6. Amalfi

Hou je wel van een beetje drukte? Dan is het altijd prachtig om Amalfi te bezoeken. Het meest magische plekje van de wereld als we mensen moeten geloven. Wel komen er elk jaar opnieuw heel veel toeristen op af. Een kleine roadtrip door de mooie stad, leuk toch!? Je leert er alles van de Italiaanse cultuur en je kan de dag afronden met een lekker wijntje aan het water.

7. Rome

“Tussen Keulen en Parijs ligt de weg naar Rome”. Rome is een stad waar je sowieso één keer in je leven moet zijn geweest. Het is in een woord een pracht stad! Samen met je besties door de prachtige stad opzoek naar de lekkerste restaurants! Dat wordt smullen!

De tekst gaat verder onder de post

View post on Instagram
 

8. Lake como

Italië heeft natuurlijk vele mooie meren. Onder andere het Gardameer. Maar ook Lake como is prachtig! Je kan er zelfs bootjes huren om de hele dag op het water te dobberen. Misschien kan je ondertussen ergens stoppen om te picknicken. Wij zitten vol goeie ideeën!

Lees ook
Good to know! Dit type vakantieganger ben jij volgens jouw sterrenbeeld

9. Puglia

Als je kijkt naar Italië op de kaart, dan zie je dat het land de vorm heeft van een laars. Precies in de hak van de laars ligt Puglia. Het ligt lekker aan de kust; dus je weet wat dat betekent! Zonnen, zwemmen en heel veel ijsjes eten! Leuk feitje: het afgelopen seizoen van Prince Charming is hier opgenomen.

10. Toscane

Toscane is wel echt een plaatje! Je kan de hele dag door Toscane rijden, je krijgt er simpelweg geen genoeg van! De landschappen zijn er zo mooi! Je kan zelfs een overnachting boeken in de buurt, zodat je de volgende dag lekker verder kan roadtrippen!

De tekst gaat verder onder de post

View post on Instagram
 

Bron: fem-femBeeld: Instagram