Travel

Ga je binnenkort op vakantie naar Canada? Met deze tips ga je goed voorbereid op reis! 

vakantie-canada-eta

Het is alweer bijna zomervakantie. Vele van ons zullen daarom al een vakantie geboekt hebben. Maar deze bestemming moet je zeker weten op je bucketlist hebben staan. We hebben het over Canada! Bemachtigd dit lang een plekje op jouw bucketlist? Dan hebben we alvast een aantal handige tips voor je!

Tips voor een reis naar Canada!

Wist jij bijvoorbeeld dat je een eTA-formulier op zak moet hebben? Of dat Canada veel verschillende soorten klimaten heeft?

1. Plan je route goed in

Veel mensen die voor het eerst op vakantie gaan naar Canada, verkijken zich toch vaak op de grote afstanden. Op de kaart ziet het er namelijk misschien wel uit als een klein stukje rijden, maar dat valt vaak toch best wel tegen. Plan je reis daarom van tevoren goed in! Want het zou natuurlijk zonde zijn als je jouw hele vakantie alleen maar aan het rijden bent en zo geen tijd meer hebt om de prachtige bezienswaardigheden van dit land te bezoeken.

2. Check de weersvoorspelling

Canada heeft, in tegenstelling tot ons kleine, koude kikkerlandje, meerdere soorten klimaten. In het centrale deel, en tevens ook het grootste deel, van Canada heerst er een landklimaat, bij de Rocky Mountains een bergklimaat, aan de oost- en westkust van Canada een zeeklimaat, en in het noorden van het land heerst er een afwisseling van koude zeeklimaten en een zelfs poolklimaat! Dat is dus een behoorlijk verschil. Houd daar rekening mee. Ook als je je koffer inpakt!

3. Pas op voor beren!

Wist jij dat er in Canada drie verschillende soorten beren voorkomen? De meest voorkomende beer is de zwarte beer. En laat je niet misleiden door de naam. De zwarte beer komt namelijk voor in drie kleuren: donkerbruin, kaneelkleurig en wit. Je bent te gast in het territorium van de beer, zorg daarom voor je eigen veiligheid en ook voor de veiligheid van de beer. Want beren hebben misschien wel een hoog aaibaarheidsgehalte, maar vergeet niet dat het wilde dieren zijn en dat je daarom ook goed afstand moet houden. Ga de beren dus ook vooral niet voeren! Er is maar één plek in heel Canada waar deze beer niet voorkomt en dat is op Prince Edward Island in Oost-Canada.

4. Wissel je geld alvast om

Je zult even moeten omschakelen als je naar Canada op vakantie gaat. Want in Canada hebben ze geen euro’s, maar Canadese dollars. Eén euro is ongeveer 1,35 dollar waard. Andersom is één Canadese dollar 0,74 euro waard. In Canada gebruiken ze 5, 10, 20, 50 en 100 dollar. Wist jij dat Canada het eerste land was waar de bankbiljetten volledig van plastic gemaakt werden? De Canadese munten die gebruikt worden zijn die van 5, 10 en 25 cent. Ook worden er munten van een dollar en van twee dollar gebruikt, deze worden ook wel Loonies en Toonies genoemd.

5. Vraag een eTA Canada aan

Vanaf maart 2016 is het verplicht dat alle toeristen die met het vliegtuig naar Canada reizen een eTA-formulier aanvragen. eTA staat voor Electronic Travel Authorization en is een reistoestemming die wordt toegekend door de Canadese overheid. Deze is geschikt voor zakenreizen en vakanties. Het doel hiervan is de veiligheid van het vliegverkeer vergroten en het biedt het land ook de mogelijkheid ongewenste reizigers buiten de grenzen te houden.

Het eTA aanvragen duurt ongeveer vijf minuten en kost € 19,95 per persoon. Ook zijn er aan het gebruik van deze online reistoestemming enkele voorwaarden verbonden. Zo moet je in het bezit zijn van een Nederlands of Belgisch paspoort, je reis is toeristisch, zakelijk of voor familie- en/of vriendenbezoek en je mag niet in dienst treden bij een Canadese organisatie. Meer weten? Dit zijn de voorwaarden van een eTA Canada.

Bron: mijnetaBeeld: Pexels | Alesia Kozik