Health

Met déze tips zal je meer uitgerust wakker worden in de ochtend

uitgerust-wakker-worden

Al heb je je volledige acht uur slaap gehad, kan het soms nog gebeuren dat je helemaal niet lekker uitgerust wakker wordt 's ochtends. Heb jij hier ook vaak last van? Met deze tips ga je dit tegen!

1. Creëer de perfecte setting

Wat heel belangrijk is om goed te slapen – en dus ook om uitgerust wakker te worden – is een goede setting om in te slapen. Zorg dat je kamer niet te licht, maar ook niet te donker is. Zorg ook dat je kamer de juiste temperatuur is: tussen de vijftien en negentien graden. Als het kan helpt het dus om met je raam open te slapen!

2. Drink geen alcohol voor het slapengaan

Maar door alcohol val je toch veel eerder in slaap? Klopt, maar je slaapt ook een stuk onrustiger. Hierdoor krijg je geen goede nachtrust en zal je ‘s ochtends helemaal niet uitgerust wakker worden.

3. Geen telefoons in je slaapkamer

Grote kans dat jij voor het slapengaan nog éventjes door TikTok wilt scrollen. Maar dit is dus helemaal niet goed voor je! Het blauwe licht van je telefoon houdt je namelijk wakker. Probeer je telefoon dus compleet uit je slaapkamer te verbannen, om ook niet in de verleiding te raken.

4. Maak je hoofd leeg

Probeer voordat je gaat slapen even je hoofd leeg te maken. Hierdoor lig je veel ontspannender in bed en kan je eerder en beter slapen. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, vooral als je veel aan je hoofd hebt. Neem hier dus lekker je tijd voor en je bent binnen no-time in dromenland!

5. Ga naar het toilet voordat je gaat slapen

Want niks is vervelender dan wakker worden omdat je moet plassen, am I right? Dit gaat natuurlijk ten koste van je nachtrust. Ga dus altijd naar het toilet voor het slapengaan.

6. Zorg dat je genoeg slaap krijgt

Inkoppertje natuurlijk. De key tot uitgerust wakker worden in de ochtend is natuurlijk genoeg slaap krijgen. Althans, dat is de eerste stap. Probeer dus iedere nacht minstens zes en maximaal tien uur slaap te krijgen.

7. Slaap naakt

Als je dit nooit doet zal het misschien een beetje gek voelen, maar naakt slapen zorgt ervoor dat je een stuk uitgeruster wakker wordt! Je lichaamstemperatuur daalt namelijk wanneer je naakt slaapt, waardoor je warm wordt gehouden door de dekens. Word je iedere keer wakker omdat het te warm is en trek je stuk voor stuk een item uit? Dan verstoort dit je nachtrust natuurlijk.

Lees ook
Deze slaaphack helpt bij een betere nachtrust voor jou en je partner

8. Niet meer snoozen

Last but not least: stop met snoozen! We weten hoe moeilijk het is om niet nog eventjes vijf minuutjes slaap te pakken, maar dit zorgt er echt voor dat je veel meer uitgerust wakker zal worden. Wanneer je snoozed, begin je namelijk een nieuwe slaapcyclus. Maar vijf minuutjes later wordt die alweer onderbroken. Hierdoor zal je je ontzettend moe voelen wanneer je uit bed moet komen. Not fun.

Beeld: Pinterest