Beauty

Op deze manier maak je jouw uitgedroogde nagellak weer vloeibaar

Danique
uitgedroogde-nagellak

Oude nagellak die niet meer lakt en helemaal stroperig is geworden kan je beter weggooien, toch? No, wait! Met deze tips en tricks maak je jouw uitgedroogde nagellak weer vloeibaar!

Uitgedroogde nagellak

Dit zal je vast herkennen! Je staat op het punt om jezelf een thuis mani- of pedicure te geven en kiest je favoriete kleurtje uit. Op het moment dat je wil gaan lakken, merk je dat het potje nagellak helemaal is uitgedroogd! Pff, zo vervelend. Wacht nog even voordat je jouw favoriete nagellakje weggooit, wij hebben namelijk de oplossing gevonden! Er zijn verschillende manieren om je uitgedroogde, stroperige nagellak weer vloeibaar te maken.

Nagellakremover

Je zou er niet direct aan denken, maar je hebt de oplossing voor dit irritante probleem waarschijnlijk al thuis in de kast staan! Met nagellakremover kan je de levensduur van jouw mooiste kleurtjes nog wat verlengen. Om deze trick goed uit te voeren, moet je wel met beleid te werk gaan!

Stap 1: Pak een glazen schaaltje of potje en schenk hier een laagje nagellakremover in.

Stap 2: Haal het kwastje uit het uitgedroogde nagellak potje en maak deze schoon in de remover met behulp van een wattenstaafje of keukenpapier. Let op! Gebruik géén waterschijfjes, deze gaan namelijk pluizen.

Stap 3: Als alle restjes nagellak van het kwastje af zijn, schud je het kwastje uit (niet helemaal droog) en draai je hem weer in het potje.

Stap 4: De remover die overblijft maak de inhoud weer vloeibaar. Schud het nagellakje eventjes heen en weer en je kunt weer gaan lakken! Done! 

Deze trick kan ook met terpentine of alcohol, maar let er op dat je nagellak niet alleen vloeibaarder wordt, maar ook wat wateriger. Er zijn ook nog andere alternatieven!

Lees ook:
3 x beauty hacks met een wimperkruller die je moet kennen

Andere manieren

Vind je het trucje van hierboven te tricky en ga je liever niet met bijtende middelen aan de slag? Dan kun je altijd nog proberen om het nagellak potje op te warmen. Doe het potje in een bak met heet water en na ongeveer 30 tot 60 minuten zou je al goed resultaat moeten zien!

Een andere methode is door nagellakverdunner te kopen. Merken zoals Orly, OPI en Trind verkopen deze middeltjes rond de zes tot vijftien euro. Voeg een paar druppels verdunner toe aan je lakje, schud hem weer heen en weer en je kan weer aan de slag. Handig!

Beeld: pinterest