Lifestyle

Hilarisch! Deze tien typische dingen doet iedere Nederlander!

tien-typische-dingen

“Hey Marco prima, prima Marco!” We horen het onze vader zo zeggen! Maar er zijn dan ook wel meer dingen die wij als typische Nederlanders doen. We staan er soms niet zo bij stil, maar iedereen doet bepaalde dingen hetzelfde. We klagen erop los, of we doen de raarste dingen. Misschien is het dan ook niet zo gek dat toeristen ons raar aankijken als wij voorbijlopen. Waarom zijn wij toch allemaal zo hetzelfde!? 

1. Te lui om naar beneden te lopen

Je herkent het wel. Je zit rustig in je kamer tot je plots je moeder jouw naam hoort roepen. Je roept terug: ‘Ja, wat is er’ geen reactie. ‘Hallo? Wat is er?’ Gil je een stukje harder. Je doet een laatste poging: ‘Mam! Wat is er?’ Urgg wat vervelend je moet nu helemaal naar beneden lopen om te kijken wat er aan de hand is. Wat is er nou erger: even de trap op en neer? Of een zere keel? Ja, jij herkent dit sowieso!

2. Kringverjaardagen met een plakje worst

Yes, je oma is jarig! Tijd voor een feestjeeee. Oh nee, wacht. Bij zo’n familiefeestje krijg je altijd een stuk taart en daarna komt de kaasplak lang. “Wil je er mosterd bij?” Iee, wij krijgen er nu al de kriebels van! Wat er nog erger is dan een plakje worst of een stukje kaas op een verjaardag? Drie zoenen van die iets te vriendelijke achter oom. Je krijgt al paniek voordat het feest is begonnen.

3. Op zaterdag eten wij makkelijk

Doordeweeks eet jij redelijk gezond of in ieder geval ‘normaal’. Denk aan aardappelen met een stukje vlees en groeten erbij. Maar in veel huishoudens komt het voor dat op zaterdag standaard brood of patat wordt gegeten. En is het dat niet, dan is het wel iets anders ongezonds. In het weekend eet je eigenlijk nooit gezond en s’ avonds snack je er ook op los. Tja, wie herkent dit niet?

4. Oh nee, het regent!

Een dag van tevoren check je buienradar en alles ziet er goed uit voor de volgende dag. Jij legt alvast je outfit klaar. Een korte broek en een T-shirt -want 15 graden-. De volgende ochtend kijk je uit je raar en wat zie je? Donkere wolken en een natte grond. Ja hoor het regent! Heb jij weer. Het zou toch warm worden in Nederland?

Lees ook
26 Brabantse uitspraken waar je niks van begrijpt

5. Met je telefoon naar de wc

Is dit typisch iets wat alleen Nederlanders doen? Veel mensen nemen hun telefoon mee naar de wc. Daar kunnen ze uren op de pot zitten gamen zonder gestoord te worden. Vooral mannen hebben hier een handje van. Wij vroegen ons al af waarom zitten mannen altijd ‘letterlijk’ een half uur lang op de wc? Onhygiënisch is het wel. Je kan je handen wel wassen, maar je hebt toch je telefoon aangeraakt. Iel, vies!

6. Je prakt altijd je avondeten

Dit is volgens mij iets wat iedere Nederlander een keertje heeft gedaan. Is het niet toen je op jezelf woonde, dan is het wel bij je ouder thuis. Je prakt je avondeten! Denk aan bloemkool, andijviestamppot of je rodekool. Ergens is het toch heel vies? Je eet letterlijk een prakje op aan eten. Nope, mij niet gezien!

7. Een snack voor onderweg

Je bent onderweg naar je vriendin wat zo’n tien minuten rijden is. Voor voordat je de deur uitgaat pak je toch nog even een snack mee. Je zou maar honger krijgen in die tien minuten tijd! Meestal is het ook niet een gezond appeltje wat je meepakt. Je kiest een koekje, een broodje of soms een blikje energydrank. Hoe ongezond wil je het hebben? Toch doen we dit allemaal!

Lees ook
Altijd maar dezelfde droom? Deze droom komt in Nederland het meeste voor

8. Even een tikkie sturen

Nederlanders staan bekend om hun gierigheid. Na alles, maar dan ook echt na alles moet er een tikkie worden verstuurd. Een broodje gekocht in de pauze? ‘Oh joh, stuur maar een tikkie!’ Geld vergeten en je vriend trakteert jou op 20 cent. Weet je wat? Ik stuur wel een tikkie! Nahh, eigenlijk is dit van de gekke!

9. Buitenspelen na het avondeten

Als kind deed je dit vast wel. In de zomer wilde je altijd na het eten nog even buitenspelen. Dit mocht soms niet van je ouders, maar dat was vet oneerlijk want pietje van hiernaast mocht wel altijd naar buiten van zijn ouders. Mocht je wel een keer naar buiten, dan moest je wel naar binnen als de lantaarnpalen aangingen. Dit is bijna nostalgisch!

10. Gourmetten met elke feestdag

We weten het. Dutchys houden nou eenmaal van eten. Bij elke feestdag moet er dan ook weer uitgebreid gedineerd worden. En wat is nou lekkerder dan gourmetten? Met Kerst is dit een vaste traditie, maar met Pasen vinden wij het ook leuk om te doen. Verschillende stukjes vlees met een lekker stokbroodje met kruidenboter. Klinkt als een feestmaal! 😉

Bron: fem-femBeeld: Pinterest