Lifestyle

Het is bewezen! Het tweede kind heeft de grootste kans crimineel te worden

Danique
tweede-kind-crimineel

Zoals al eerder besproken heeft de volgorde van de broers en zussen een grote invloed op de persoonlijkheid van het kind. Zo is uit dit onderzoek gebleken dat het kind dat als tweede geboren wordt, de meeste kans heeft om crimineel te worden. Oei!

Crimineel worden

Verdeeld over twee onderzoeken hebben wel 300.000 kinderen uit verschillende gezinnen meegedaan. In de Verenigde Staten en in Denemarken hebben deze onderzoeken plaatsgevonden. De verschillende gezinnen die meededen zijn geanalyseerd om erachter te komen welk kind het meeste kans heeft om in aanraken te komen met justitie. Het project was meer ‘als grapje’ en uit nieuwsgierigheid van start gegaan, maar het resultaat was behoorlijk shockerend. Zo kwam er uit het onderzoek dat het percentage bij het kind dat als tweede geboren is een héél stuk hoger ligt dan het eerst geboren kind.

Lees ook:
Aan deze dingen kan jij sowieso merken dat je de jongste bent in huis

Jongens én meisjes

Tijdens het psychologische onderzoek keken de wetenschappers naar jongens en meisjes tussen de 16 en 21 jaar. Het gaat hier dus om beide geslachten. Je zal misschien denken dat het percentage lager ligt bij de meiden, maar dit is zeker niet waar! Of je nu een jongen of een meisje bent, het ‘tweede kind’ heeft meer kans om crimineel te worden dan de andere kids uit het gezin. De nog jongere kinderen maken óók meer kans dan de alleroudste om crimineel te worden. Dus heb jij alleen maar jongere broertjes en zusjes? Dan zit je safe!

Er lijkt niet een hele duidelijke verklaring te zijn voor dit onderzoek. Het zou te maken kunnen hebben met dat het tweede kind misschien minder aandacht zou krijgen van de ouders, maar dit is niet duidelijk bewezen.

Beeld: pinterest