Health

Dit gebeurt er met je als je twee weken lang alleen maar water drinkt

twee-weken-water-drinken

Water is een van de beste medicijnen voor veel gezondheidsproblemen. Voel je je suf? Heb je hoofdpijn? Wil je afvallen? Drink dan meer water! Water doet wonderen voor je lichaam. Maar wat gebeurt er eigenlijk met je als je twee weken lang alleen maar water drinkt? Wij hebben hier onderzoek naar gedaan en hebben de 7 effecten voor jou op een rijtje gezet. 

Effecten van water drinken

Veel mensen zweren erbij dat water helende effecten kan hebben op je lichaam, maar welke zijn dit dan? Om dit voor jou overzichtelijk te maken hebben we een lijst gemaakt van 7 dingen die met je gebeuren als je twee weken lang alleen maar water drinkt.

 1. Je hebt meer energie
  We dachten altijd dat koffie en cola ons een extra kick geven als we een dip hebben. Dat klopt deels ook, maar dit is niet heel gezond. Vermoeidheid komt ook voor als je niet genoeg water drinkt. Begin je dag met een groot glas water in plaats van een kop koffie. Water zorgt er namelijk voor dat je lichaam de hele dag optimaal functioneert. Met een kop koffie lukt dat helaas niet…
 2. Je voelt je frisser
  Er is niks fijner dan de eerste slok water nemen wanneer jij je uitgedroogd voelt. Water is heel belangrijk voor je lichaam. Door het drinken van water kan je namelijk beter focussen en voel je je gelijk een stuk frisser. Kom maar door met een glas koud water!
 3. Je valt er van af
  Heb je een hongerig gevoel? Wacht even met het pakken van een snack! Het hongerige gevoel kan ook betekenen dat je dorst hebt. Een dorstig- en hongerig gevoel worden vaak met elkaar verward omdat je lichaam je hetzelfde signaal geeft. Je lichaam heeft iets nodig, maar wat? Drink eerst eens een glas water, meestal is hierna je hongerige gevoel verdwenen. Is dit niet zo, dan weet je zeker dat je iets te snacken moet pakken.
 4. Je krijgt een stralende huid
  Iedereen wil natuurlijk een stralende huid zonder vlekjes of pukkeltjes. Dit krijg je ook door veel water te drinken. Water hydrateert je huid waardoor je een natuurlijke gloed krijgt. Als je niet genoeg water drinkt droogt je huid uit, hierdoor krijg je sneller rimpels en ziet je huid er dof uit. Hoewel water drinken geen wondermiddel is voor al je huidproblemen, merk je ongetwijfeld verschil.
 5. Je kan je beter focussen
  Vind je het lastig om gefocust te blijven op je werk? Drink een glas water. Je hersenen bestaan voor 80% uit water. Het is dan ook geen wonder dat gehydrateerd blijven je hersenen beter laten werken. Zit je in een inspiratie dip? Met één glas water zit je zo weer vol nieuwe ideeën.
 6. Je wordt gelukkiger
  Je stemming kan erg achteruit gaan als je niet goed gehydrateerd bent. Je wordt boos, chagrijnig en prikkelbaar. Je kan niet veel herrie om je heen hebben en snakt dus blijkbaar naar een glas water. Dit is hetzelfde gevoel wanneer je hangry bent. Uit onderzoek blijkt namelijk dat water je gemoedstoestand beïnvloedt. De oplossing? Blijf water drinken, daar word je gelukkiger van ;-).
 7. Je lichaam weert pijn af
  Water werkt ook als pijnstiller. Hoofdpijn en migraine worden al snel minder als je zeven glazen water per dag drinkt. Heb je last van kramp in je spieren tijdens of na het sporten? Dit kan komen doordat je te weinig water hebt gedronken. Drink dus genoeg water voor, tijdens en na een work out. De volgende dag merk je dat je een stuk minder last hebt van je spieren dan normaal.

Lees ook:
Met deze natuurlijke tips ben je binnen no-time van je hoofdpijn af!

Echt alleen water?

Is water niet zo jouw ding en drink je liever iets anders? Probeer dan bijvoorbeeld een doel voor jezelf te stellen dat je enkele korte periodes alleen water drinkt. Een andere oplossing kan zijn om een lekker smaakje toe te voegen aan het water. Tegenwoordig bestaan er namelijk veel suikervrije siropen die het water nog steeds heerlijk doen laten smaken. Je kan jezelf klein laten beginnen door jezelf aan te leren om elke ochtend een glas water te drinken en elke avond voor het slapen gaan. Zo maak je van het water drinken een gewoonte en zal het gemakkelijker gaan om gaande weg steeds meer water te drinken. Good luck!

Beeld: pinterest