Lifestyle

Deze trucjes gebruiken restaurants waardoor je meer geld uitgeeft

trucjes-restaurant-geld

Restaurants hebben allerlei trucjes om jou zoveel mogelijk aan te smeren waardoor je meer geld uitgeeft. Grote kans dat jij negen van de tien keer eindigt met een heel menu, terwijl je eigenlijk maar één gerecht wilde bestellen. Niet ideaal voor je bankrekening. We got you, want zo trap je niet meer in die gemene trucjes! In dit artikel lees je alle trucjes die restaurants gebruiken waardoor je meer geld uitgeeft.

De indeling van de menukaart

Het is je vast nooit opgevallen, maar de menukaarten staan in een restaurant meestal op volgorde van goedkoop naar duur. En omdat zij dit doen is de kans groot dat je de eerste paar maaltijden alweer bent vergeten als je de menukaart uitgelezen hebt en juist de duurste nog vers in je geheugen staan.  Mhmmh, sneaky. En nu we dit weten nemen we de menukaart voortaan achterstevoren door!

Gerechten met afbeeldingen

Als er afbeeldingen bij sommige gerechten staan heb je er sneller zin in, en kun je de maaltijden die je hebt gezien een stuk beter onthouden dan de gerechten zonder afbeeldingen. En we have to admit dat we zelf ook een stuk sneller voor de gerechten met afbeelding gaan, omdat je dan toch al een beetje een beeld hebt van wat je op je bord kunt verwachten. Wedden dat jij dit onbewust dus ook doet?

Grootmoeders gehaktballetjes

Het gebruik van bepaalde voorzetsels zorgen er ook voor dat jij er sneller voor zal gaan kiezen, want wees even eerlijk; bij gewone gehaktballetjes heb je een totaal ander beeld dan bij grootmoeders gehaktballetjes. Dit klinkt namelijk een stuk verser en sappiger dan normale gehaktballetjes, waardoor jij het sneller zult kiezen… Best slim eigenlijk!

Lees ook:
Waar kan je de goedkoopste pizza’s bestellen?

Gerechten worden extra duur gemaakt

Dit is misschien wel het smerigste trucje van restaurants, want wat ze namelijk doen is de prijs van sommige gerechten extra duur maken, waardoor jij het idee hebt dat de andere maaltijden een stuk goedkoper zijn. Hierdoor maak je voor je gevoel een stuk sneller een goedkope keuze, terwijl dit in de realiteit eigenlijk helemaal niet zo is! Alles op de kaart is eigenlijk gewoon duur, maar jij kiest tussen alle dure gerechte gewoon een van de goedkopere. Deze is gemeen!

Beeld: friends