Lifestyle

Door déze trucjes ziet jouw kerstboom er gelijk een stuk voller uit

kerstboom-voller

Soms gebeurt het dat je een prachtige kerstboom hebt uitgekozen, maar je na het versieren toch niet helemaal tevreden bent. Dat is natuurlijk onwijs vervelend, want je had gehoopt dat je kerstboom meer volume had. Niet getreurd, want met deze trucjes lijkt je kerstboom direct een stuk voller!

Gebruik verschillende decoraties

Heeft jouw kerstboom een overvloed aan gouden ballen? Het concept is chic, maar de realiteit valt soms wat tegen. Wanneer je je beperkt tot slechts één type versiering, geeft dit al snel een gevoel van kaalheid aan je boom. Waarom niet uitpakken en een assortiment aan diverse decoraties toevoegen? Denk aan verschillende kleuren, uiteenlopende vormen en een mix van ballen. Het resultaat zal verbluffend zijn. De levendigheid en variatie die ontstaat door deze mix van decoraties zal je kerstboom transformeren en een opvallend verschil maken in de uitstraling.

Versier ook de onderkant

Het is een veelvoorkomend scenario: je begint enthousiast met versieren, maar voor je het weet hangt de bovenkant van je kerstboom vol met kerstballen, terwijl de onderkant een beetje vergeten lijkt. Om dit te voorkomen, is het essentieel om bewust aandacht te besteden aan de verdeling van je versieringen. Zorg ervoor dat je niet alleen bovenin je boom meer kerstballen hebt, maar speel met de plaatsing. Overweeg zelfs om meer versieringen naar beneden te laten bungelen dan naar boven te laten neigen. Deze eenvoudige aanpassing zorgt voor een betere balans, creëert diepte en wekt de illusie van een weelderig gevulde boom. Een slimme truc om de volheid van je kerstboom te optimaliseren!

Koop andere lampjes

We zijn allemaal bekend met de standaard kerstlampjes voor in de boom, maar waarom niet een stapje verder gaan? Probeer eens te experimenteren met verschillende soorten lampjes! Denk aan lampjes met een leuke vorm of ga voor wat grotere bolletjes. Deze simpele aanpassing kan een groots effect hebben op de uitstraling van je kerstboom. Niet alleen voegen deze unieke lampjes een speelse touch toe, maar ze dragen ook bij aan het creëren van een vollere uitstraling.

Slingers in de boom

Heb je nu al deze tips uitgeprobeerd en lijkt er niks te werken? Koop dan eens slingers voor in de boom! Oké, natuurlijk niet van die felgekleurde verjaardagsslingers, maar je kan onwijs leuke slingers voor in de kerstboom kopen. Het ziet er heel feestelijk uit én het zorgt ervoor dat je boom optisch veel meer volume heeft. Ga voor een leuke slinger die matcht bij de kleur van je kerstballen, dan heb je ongetwijfeld een gezellige boom dit jaar!

Neppe kerstboom

Heb jij nu ieder jaar een neppe kerstboom staan en lijkt hij dit jaar ineens een stuk dunner dan vorig jaar? Een geruststelling is dat de naalden niet uitgevallen zijn, dus dat je boom niet daadwerkelijk dunner is. Een nep-boom kost nu eenmaal net iets meer tijd om op te zetten. Zorg dat je iedere tak individueel goed in model brengt door ze uit elkaar te trekken. Dit zal je boom direct een stuk voller maken!

Beeld: Instagram @lisamottl