News

Trendsetter Famke Louise: influencer babynamen zijn helemaal hot

famke-louise-babynamen

Het is geen geheim dat influencers een enorme invloed hebben op verschillende aspecten van ons leven. Ze beïnvloeden niet alleen de mode-industrie en de beautywereld, maar ook de keuze van babynamen. En nu blijkt dat de naam van het zoontje van niemand minder dan Famke Louise de populairste ‘influencer babynaam’ is geworden. Love it!

Als je Famke Louise en Denzel volgt, weet je dat ze inmiddels samen een kindje hebben. Hun avonturen waren te zien in hun realityserie Famke & Denzel: Een Nieuw Begin. In deze serie konden we het verloop van Famke’s zwangerschap volgen, en we waren natuurlijk razend benieuwd naar de naam van hun baby. Gelukkig gaf Famke ons destijds al een hint: het zou een Franse naam zijn met de letter N.

Op 9 januari 2022 was het dan eindelijk zover en werden Famke en Denzel trotse ouders van hun zoontje Nówie Storm Slager. Het is nu ongeveer een jaar geleden en het lijkt erop dat alles goed gaat met dit jonge gezin. Stiekem hopen we wel dat er een nieuw seizoen komt van hun realityserie, zodat we dit gezinnetje op de voet kunnen volgen.

De invloed van influencers op babynamen

Maar ook zonder serie zijn Famke en Denzel zeker influencers op andere gebieden. Enne, in dit geval zelfs op de keuze van babynamen! Volgens een onderzoek van Made for Moments, een webshop die onder andere babykaartjes verkoopt, is de naam ‘Nowi’ nu de populairste influencer babynaam geworden. Snappen wij!

Het zoontje van Famke Louise en Denzel Slager heeft deze naam gekregen en sindsdien is de naam ‘Nowi’ vijf keer vaker gekozen dan voorheen. Niet heel gek. Want alleen al met hun social media-accounts bereiken Famke en Denzel gezamenlijk meer dan één miljoen volgers. Zullen dus vast een paar volgers tussen zitten die ook hun kindje Nowi hebben genoemd!

Babynamen met een influencer-twist

Het lijkt erop dat de invloed van influencers op babynamen steeds groter wordt. Ouders willen graag unieke namen voor hun kinderen en laten zich inspireren door hun favoriete influencers. Namen die eerst niet zo vaak voorkwamen, worden nu opeens populairder dankzij deze influencers.

Made for Moments, waar ouders bijvoorbeeld babykaartjes kunnen bestellen, merken dan ook dat er veel influencernamen steeds populairder worden. Zij merken dat er steeds meer vraag is naar kaartjes met namen zoals Nowi, Revi, Mylo en Coco.

Dus wie weet, misschien krijgen we binnenkort nog meer influencer babynamen die hun weg vinden naar de geboortekaartjes in Nederland!

Beeld: instagram @famkelouise