Love

Dit zijn de 5 grootste trends voor tussen de lakens in 2023

trends-tussen-de-lakens

Zoals jij ieder jaar weer verandert, gaan trends ook met de tijd mee. Ook op het gebied van jouw bedavontuurtjes. Wij brengen je daarom op de hoogte van de 5 grootste trends voor tussen de lakens in 2023.

1. Langzame liefde

Het is belangrijk dat onze bedavontuurtjes mee gaan met de tijd. Op die manier houden we het tenslotte spannend en nieuw. Experts van Lovehoney zijn het hiermee eens en hebben onderzoek gedaan naar de vijf grootste slaapkamertrends voor 2023. Zo zijn we in het nieuwe jaar niet meer zo van casual dating, maar eerder van de langzame liefde. We hechten waarde aan emotionele connecties met anderen en serieuze gesprekken en nemen dit mee naar de slaapkamer. Die serieuze gesprekken bewaren we echter voor na de daad, maar onze bedavontuurtjes zullen alleen maar fijner en intiemer worden.

2. Open intimiteit

Voorheen vonden we het vaak lastig om te praten over de vormen van intimiteit die we fijn vinden. De één vindt het bijvoorbeeld fijn om hand-in-hand te zitten terwijl de ander meer waarde hecht aan een knuffel of een kus. In 2023 komt hier verandering in en durven we meer te praten over deze onderwerpen. Ook snijden we taboeonderwerpen aan, zoals de daad terwijl we ongesteld zijn. Door deze verandering wordt de communicatie op het gebied van behoeften en verlangens alleen maar beter wat alleen maar voordelen met zich meebrengt.

3. Mindfulness

Je herkent misschien wel die druk om altijd maar tot je hoogtepunt te komen. Omdat we hier soms zo gefocust op zijn kunnen we niet genieten van het moment en zijn we zelfs teleurgesteld als het ‘niet gelukt’ is. In 2023 komen we tot de realisatie dat deze druk helemaal niet nodig is en we mogen genieten van elk aspect van het bedavontuur. Het belangrijkste is om te onthouden dat het bereiken van een hoogtepunt niet het einddoel is.

4. Het bed in met technologie

Oké, we hebben de vrij algemene trends besproken. We gaan nu door naar een specifiekere trend die voor de volle 100% past in de moderne tijd van tegenwoordig. In tijden van de pandemie hebben we namelijk nog nooit zo weinig fysiek contact met anderen kunnen hebben. Daar zochten we natuurlijk alternatieven voor en gingen dan ook massaal online opzoek naar die bevrediging. Hoewel er niks boven fysieke aanrakingen tussen twee personen gaat, waren een hoop mensen tevreden met hun virtuele bedavonuurtjes. We zijn dus te spreken over de technologie en 36% wil dit meenemen naar de echte wereld in de vorm van een plezierrobot.

Lees ook:
Oei! Dit zijn de grootste fouten tijdens een vrijpartij volgens vrouwen én mannen

5. De achterdeur

Wellicht heb je de achterdeur al weleens geprobeerd en heb je je eigen mening hierover al kunnen vormen. Toch lijken we in 2023 een hernieuwde interesse te krijgen in deze mogelijkheid. Velen denken heel negatief over de achterdeur en vinden dit maar vies, maar dat is nergens voor nodig. Wanneer beide personen hier interesse in hebben en mee willen experimenten is er niks en niemand die jullie tegen kan houden. Iedereen experimenteert immers op zijn of haar eigen manier met andere vormen van intimiteit. Volgens expert Annabelle Knight is “het gebruik van glijmiddel het eerste waar iedereen rekening mee moeten houden bij het verkennen van de achterdeur”.

Beeld: pinterest