Beauty

Trends voor krullend haar voor de herfst van 2023

perfecte-krullen

Krullend haar is altijd in beweging, en de herfst van 2023 belooft een boeiende tijd te worden voor alle krullenbollen. Het seizoen brengt een reeks opwindende trends met zich mee, van weelderig maximalisme tot gestructureerde bob kapsels en zelfs de invloed van Korean perm. In dit artikel gaan we dieper in op de trends die je kunt verwachten in het najaar van 2023 en hoe je je krullen kunt omarmen met stijl. Dus, krulvrienden, laat je inspireren en laat die krullen sprankelen!

1. Maximalisme voor krullend haar

Dit najaar gaat het allemaal om maximalisme. Het tijdperk van subtiliteit is voorbij, en het is tijd om je krullende haar in volle glorie te laten stralen. Maximalistische krullen zijn weelderig, volumineus en durven op te vallen. Hoe kun je deze trend omarmen? Laat je krullen vrij groeien en vermijd het gebruik van hete stylingtools om je natuurlijke textuur te behouden. Gebruik producten die speciaal zijn ontworpen voor krullend haar om je krullen te definiëren en te hydrateren. Overweeg ook om kleur toe te voegen aan je krullen voor extra impact. Gouden tinten, rijke kastanjetonen en levendige roodtinten zijn dit seizoen populair.

2. Volume voor meerdere dagen

Krullen en volume gaan hand in hand, en deze herfst kun je nooit te veel volume hebben. Het geheim is om je krullen zo groot en weelderig mogelijk te maken. Gebruik een diffuser om je krullen op te tillen en extra volume te creëren. Je kunt ook haarborstels met een grotere diameter gebruiken om je krullen te temmen en tegelijkertijd volume toe te voegen. Het gebruik van producten die specifiek zijn ontworpen voor volume, zoals mousse of root-lift sprays, kan een gamechanger zijn. Het doel is om je krullen zoveel mogelijk ruimte te geven om te ademen en te pronken.

3. Shag en laagjes voor een nonchalante look

De shag-look is een van de opvallendste trends van dit najaar, en het is niet beperkt tot steil haar. Krullen kunnen net zo goed een shag-achtige uitstraling krijgen. Het geheim van de shag zit hem in de lagen. Laat je kapper laagjes knippen die je krullen meer dimensie geven en een nonchalante uitstraling creëren. De shag is perfect voor diegenen die van een ‘out of bed’ look houden en het is ideaal voor krullen omdat het de natuurlijke textuur omarmt.

4. Bob kapsels voor krullend haar

De bob blijft een tijdloze favoriet, en dit najaar zien we steeds meer krullende bobs. Het is een veelzijdige keuze, omdat je kunt kiezen voor verschillende lengtes, van een subtiele lob tot een kortere krullende bob. Bob kapsels zijn geweldig omdat ze je gezichtskenmerken benadrukken en een eigentijdse uitstraling bieden. Voor krullend haar is het belangrijk om je bob te laten knippen door een kapper met ervaring in krullend haar, zodat de snit goed bij de natuurlijke textuur past. Dit seizoen zijn asymmetrische bobs en bobs met pony’s ook in de mode.

5. Korte kapsels met grote impact

Korte kapsels zijn dit najaar een gedurfde keuze voor krullend haar. Een kort kapsel kan je gezicht laten stralen en je krullen nog meer benadrukken. Het geheim van een kort kapsel is om het op de juiste manier te stylen en te onderhouden. Dit betekent regelmatige knipbeurten om de vorm te behouden en het gebruik van producten om de textuur te definiëren. Pixie cuts en korte krullende kapsels zijn een geweldige keuze voor degenen die klaar zijn voor een drastische verandering.

6. Korean perm: de Aziatische invloed

Korean perms, ook bekend als digitale perms, worden steeds populairder in de wereld van krullend haar. Dit type permanent geeft je krullen een natuurlijk ogende, golvende textuur die doet denken aan de Koreaanse stijl. Het resultaat is verfijnd, moeiteloos en absoluut prachtig. Het beste van alles is dat het minder schadelijk is voor je haar dan traditionele permanents. Korean perms zijn geweldig voor iedereen die op zoek is naar een subtiele en eigentijdse krul.

In deze herfst van 2023, kun je je krullen omarmen op een manier die bij jouw persoonlijke stijl past. Of je nu maximalisme omarmt, op zoek bent naar meer volume, een shag-look wilt, een bobkapsel wilt proberen, de voorkeur geeft aan een kort kapsel of geïnteresseerd bent in de Korean perm, er is een trend die bij jou past. Het belangrijkste is om te onthouden dat krullend haar prachtig is in al zijn vormen en dat je het met trots kunt laten zien.