Beauty

Trend-alert! De ‘Retro Chop’ is dé nieuwe haartrend van dit moment

retro-chop-nieuwe-haartrend

De nieuwe haartrend van dit moment is de 'Retro Chop'. Een speelse coupe die je bij je volgende kappersbezoek graag aan je kapper wil laten zien! Wij vertellen je alles wat je wil weten over dit kapsel.

Retro Chop

Weleens gehoord van de Retro Chop? Nou, dan vertellen we het je nu! De Retro Chop is namelijk de nieuwe haartrend van 2023 die jij zeker een keer uit wil proberen. Je kunt de Retro Chop zien als een verzamelnaam van funky haarstijlen, waarin de Wolf Cut en de 80’s Mullet ook thuishoren. Maar wat moet je aan je kapper vragen als je de Retro Chop wil? Het antwoord is, heel veel laagjes in verschillende lengtes. Hierdoor is het kapsel heel makkelijk te onderhouden, omdat het niet veel styling nodig heeft.

Lees ook:
Trend-alert! Brownie Brunette is dé haarkleur dit moment

Inspiratie

Om je alvast wat inspiratie te geven leggen we je uit hoe dit kapsel eruit ziet. Het is namelijk de bedoeling dat je haar lekker rommelig en speels oogt. Het kapsel is ten eerste niet compleet zonder korte face framing plukken. Voor de retro look, draag je deze korte speelse bangs naar voren en mogen ze best over je voorhoofd vallen. De lengte van de rest van het haar mag je zelf bepalen, maar bij de haarstijl hoort een wat kortere coupe. Denk aan een lange bob tot de schouders en als je het aandurft zelfs korter. Vervolgens vraag je je kapper om lekker veel ruige laagjes. Het moet er een beetje uitzien alsof je haar met een botte schaar is geknipt. Dit zal namelijk zorgen voor die speelse look.

Wil je graag nog wat meer inspiratie? We hebben de beste Retro Chop looks voor je op een rijtje gezet!

Beeld: pinterest