Fashion

Trend alert! Het kostuumgilet is een musthave item voor deze herfst

trend-alert-kostuumgilet-musthave-herfst

Kijkende naar alle modetrends voor aankomende herfst is er één trend die onze aandacht gevangen heeft, namelijk het kostuumgilet. Ooit was dit een klassiek herenkledingstuk, maar deze zijn voor vrouwen opnieuw ontworpen in chique, flatterende silhouetten die jouw outfit naar een hoger level brengen. Wij vertellen je hoe je dit veelzijdige kledingstuk kan stylen voor de herfst. 

Het kostuumgilet is een musthave item deze herfst en wij vertellen je hoe deze kunt stylen.

Formeel, casual, chique of stoer. Het kan allemaal met dit veelzijdige item.

Het kostuumgilet

Deze trend hebben we toch echt aan de mannen te danken, meiden. Origineel is het kostuumgilet namelijk een klassiek herenkledingstuk dat voornamelijk gebruikt werd om als driedelig pak te dragen. Dit jaar zullen we het kostuumgilet volop in de winkels zien hangen, maar dan ook voor vrouwen. Nu school en werk weer begonnen zijn kunnen wij met dit item netjes voor de dag komen.

Het kostuumgilet is makkelijk gezegd een mouwloos vestje. Ze komen in verschillende kleuren, printjes en bovenal ook materialen. De meest voorkomende kostuumgilets worden gemaakt van dezelfde materialen als de wel bekende blazer (vaak zijn dat combinaties van katoen, polyester, viscose, lyocell enz.). Het kostuumgilet is daarom vaak te koop als onderdeel van een driedelig pak. We snappen dat een driedelig pak er heel formeel uit zal zien en dit je niet op school rond wil lopen alsof je net van een business meeting komt. Wij vertellen je daarom verschillende manier hoe je dit item kunt stylen die ook nog eens geschikt zijn voor de herfst.

Driedelig pak

Om te beginnen starten we met een outfit die we volledig hebben afgekeken van de mannen. Zoals eerder vermeld werd het kostuumgilet veel gedragen als onderdeel van een driedelig pak. Voor vrouwen kan dat ook heel goed werken en er heel cool uitzien. De toevoeging van een kostuumgilet onder je blazer maakt de outfit vaak wel formeler. Om de look meer casual te maken kan je gaan voor een goede grove sneaker. Één ding is zeker, met een driedelig pak trek jij de aandacht. Vind je deze stijl nou te formeel? Dan hebben we nog meer opties voor je.

Met broek

Voor de dagen dat het wat warmer is buiten is het heel vet om je kostuumgilet te matchen met je broek. Draag bijvoorbeeld een bijpassende pantalon. Voor school raden we je aan om er een sneaker onder te dragen om de look wat meer casual te maken. Ga je bijvoorbeeld naar kantoor, kan het heel mooi zijn om er een nette laars of zelfs een hakje onder te doen.

Met blazer

Draag je kostuumgilet met de bijpassende blazer en een jeans. Zo ben je van je schouders tot je middel formeel en van je middel tot je voeten lekker casual. Een blazer met een jeans is een klassieke outfit die er altijd goed uitziet. De toevoeging van een kostuumgilet maakt je outfit net anders dan anderen waardoor jij heel stijlvol op werk of op school zal verschijnen.

Lees ook:
Trend-alert! Met deze stijlvolle laarzen kom jij het najaar wel door

Draag er iets onder

Het gilet is een mouwloos vestje.Voor dit regenachtige kikkerlandje geen handige trend eigenlijk. We willen het natuurlijk niet koud hebben, maar moeten er ook iets voor over hebben om er stijlvol uit te zien. Wij hebben voor jou de perfecte oplossing. Een gilet is namelijk heel veelzijdig en kan ook over een shirt, een blouse of coltrui gedragen worden. Over een oversized shirt of blouse is het vet om het gilet dicht te dragen waardoor de onderste laag mooi zal plooien. Over een fitting item is het daarentegen flatterend om het gilet open als vestje te dragen. Speciaal voor jou hebben we de beste looks op een rijtje gezet:

 

Beeld: Pinterest

Must reads 👀