Beauty

Trend alert! De jellyfish haircut gaat viral op TikTok

jellyfish-haircut

2022 is het jaar van de gewaagde beautytrends. Vandaag wordt er een nieuwe trend aan dit lijstje toegevoegd, namelijk: de jellyfish haircut. Eerder kwamen de butterfly- en octopus haircut voorbij op TikTok. Sinds deze week dus ook de jellyfish haircut. Deze haarstijl is by far het heftigst en meningen zijn erover verdeeld. Wij zijn benieuwd wat jij van deze nieuwe haircut vindt. 

De jellyfish haircut zien we overal op het internet en dit is hoe deze look eruit ziet

Jellyfish, butterfly & octopus?

Wat is de jellyfish haircut?

Zoals je misschien al kan raden is dit kapsel geïnspireerd op zeedieren die veel in Nederland voorkomen. Jazeker! We hebben het over de kwallen. Deze look is een combinatie van twee haarstijlen die we al vaker gezien hebben: de blunt bob en de mullet. Bij een blunt bob is normaliter de nek vrij en valt je haar aan de voorkant nog net over je oren. Anders dan bij een ‘gewone’ bob is deze coupe op een botte manier geknipt, waardoor het er een stuk speelser uitziet. Een mullet is heel letterlijk gezegd een matje. Nu zien we op TitTok dat de mullet meer is dan dat en een soort speels kapsel is waarbij de bovenlaag van het haar korter wordt geknipt dat de haren die over je nek vallen. De jellyfish haircut is dus een combinatie van die twee. Een botte bob in combinatie met een matje in je nek. Okay??

Gewaagd

Hoewel deze trend ontzettend gewaagd is en dus perfect in het rijtje van de 2022-trends past, is dit kapsel niet nieuw. De jellyfish haarstijl is namelijk geïnspireerd op de traditionele Japanse “hime” of princess cut die dateert uit het Japanse Heian-tijdperk, duizend jaar geleden. De haarstijl bootst door middel van twee scherpt geknipte lagen, de vorm van een kwal na. De eerste, bovenste laag wordt strak, bij ongeveer het midden van het oor, rondom het hoofd afgeknipt. De tweede, onderste laag kan zo lang of kort blijven als je wilt, als deze maar onder de bovenste laag uitkomt en idealiter de nek bedekt.

Lees ook:
Wil jij ook binnen no-time dikker haar? Probeer dan eens dit speciale poeder!

TikTok

Deze nieuwe haarstijl gaat sinds deze week helemaal viral op TikTok. Deze app is perfect voor het vinden van de nieuwste trends, het bekijken van de beste outfits en zelfs om te leren van anderen. Maar soms gaan er ook trends viral die niet voor iedereen geschikt zijn. Deze jellyfish haircut trend is vooral populair omdat je zowel een kort als een lang kapsel kan uitproberen. Wij moeten er nog even aan wennen, maar wie weet is deze haarstijl helemaal iets voor jou. Wij hebben wat video’s en foto’s voor je uitgezocht van mensen die deze haarstijl wél aandurven. Aan jou om te bepalen wat je er van vindt 😉

View post on Instagram
 

View post on Instagram
 

View post on TikTok

Beeld: Instagram @yulingwu

Must reads 👀