Travel

Met de trein naar Zuid-Frankrijk reizen? Dat kan nu!

trein-zuid-frankrijk

Heb je nog geen plannen voor de zomer? Dan is dit misschien wel heel leuk nieuws voor jou. Je kunt vanaf nu namelijk met de trein naar Zuid-Frankrijk.

Met de trein naar Zuid-Frankrijk

Vanaf vandaag kunt vanaf vandaag je reis met de trein naar Zuid-Frankrijk plannen. Helaas moeten we nog wel even wachten tot de trein daadwerkelijk gaat rijden, maar vanaf 1 juli is het zover. De reis zal een stuk sneller en duurzamer zijn dan met de auto. Als je zelf zou rijden, duurt de reis zonder pauzes ongeveer dertien uur van Amsterdam naar Marseille. Met de trein duurt dit vanaf Amsterdam Centraal naar Côte d’Azur slechts zeven uur! En omdat je lekker achterover kan leunen in de trein, kom je heerlijk uitgerust aan op je plek van bestemming. Een goed begin van de vakantie, dus!

Lees ook:
Je kunt nu vanaf Utrecht centraal met de trein naar Kopenhagen

Landelijke staking

Wel een kleine waarschuwing voor de mensen die deze week met de Thalys reizen. Er is namelijk een landelijke staking in Frankrijk tegen de hervorming van het pensioenstelsel. Deze staking zal plaatsvinden op dinsdag. Bijna alle internationale treinen van en naar Frankrijk, België, Duitsland, Nederland en Engeland rijden daardoor niet op maandag, dinsdag en woensdag, meldt een woordvoerder van NS International. Mensen die een kaartje hebben voor een trein die niet rijdt, kunnen hun reis gratis laten omboeken of annuleren.

Beeld: Pinterest