Food

Dat wordt inslaan! Het eten van tortilla chips is blijkbaar gezond

tortilla-chips-gezond

Tortilla chips is één van onze favoriete snacks. Gewoon uit de zak, als nacho’s of met een lekker sausje: we love it. We hebben er eigenlijk alleen nooit echt bij stilgestaan of tortilla chips gezond zijn of niet. Nou, wij hebben goed nieuws voor je: tortilla chips zijn best gezond en het eten ervan heeft zeker een aantal gezondheidsvoordelen!

Ingrediënten

Tortilla chips zijn eigenlijk in stukjes gebroken tortilla’s. Oorspronkelijk wordt het dus veel in Mexico gegeten, maar sinds een tijdje zijn ze ook in Nederland heel populair. In de meeste tortilla chips zitten maar 3 ingrediënten: maïs, zonnebloemolie en zout. Dat kan niet ongezond zijn, toch? Ze zijn sowieso vaak laag in calorieën en bevatten vitamine B1 en B6!

Gezonde voedingsstoffen

In tortilla chips zitten wel wat gezonde voedingsstoffen. Zo zit er bijvoorbeeld veel natrium in, wat kan helpen met je vochtbalans en bloeddruk. Daarnaast zit er ook fosfaat in. Dit is een soort mineraal die stevigheid geeft aan je botten en tanden. Ook zit er calcium, magnesium en ijzer in de geliefde chips. Wat de chips eigenlijk vooral slecht maakt zijn de dipsauzen die je erbij koopt. Gelukkig kun je zelf een super lekkere én gezonde guacamole maken!

Lees ook:
Snack time! Gezonde snacks die je zonder schuldgevoel kunt eten

Maïs

Veel mensen hebben hun vraagtekens bij maïs. Hoe gezond is deze graan nou eigenlijk? Er gaan veel mythes rond dat maïs slecht voor je spijsvertering zou zijn, hoog in suikers is, het zou weinig voedingsstoffen bevatten, noem maar op. Gelukkig kunnen al deze mythes de wereld uit: ze zijn allemaal niet waar! Wel is maïs genetisch gemodificeerd. Bij genetisch gemodificeerd voedsel worden stukjes DNA uit een cel van het voedsel geknipt en in ander DNA van een cel van een ander voedsel geplakt. Klinkt heel erg lastig, maar het maakt de maïs gelukkig niet ongezond en het heeft geen gezondheidsrisico’s!

Beeld: pinterest