News

Slecht nieuws! Tony Chocolonely zal dit jaar geen chocoladeletters maken

tony-chocolonely

Begin november zien we ze vaak weer in de schappen liggen: de chocoladeletters. Maar we hebben helaas slecht nieuws… Ons favoriete chocolademerk, Tony Chocolonely, kan dit jaar geen chocoladeletters maken.

Oh no! Tony Chocolonely kan dit jaar geen chocoladeletters maken

Keek jij ook al helemaal uit naar die heerlijke karamel zeezout letter van Tony Chocolonely? Helaas, dat zit er niet in dit jaar!

Tony Chocolonely

Tony Chocolonely is één van onze all time favourite chocolademerken. Met al hun variaties en verschillende smaken zit er voor iedereen wel wat tussen. Daarnaast is Tony Chocolonely een fair trade merk, wat betekent dat hun werknemers goed behandeld worden en eerlijk betaald krijgen. Nog meer reden om het een geweldig merk te vinden! Daarom balen we nog meer van dit vervelende nieuws.

Geen chocoladeletters dit jaar

Oké, dat klinkt wel héél dramatisch. Natuurlijk zullen de schappen alsnog vol liggen met deze heerlijke Sinterklaas snacks, maar Tony Chocolonely zal ze dit jaar niet maken. Gelukkig hebben ze wel een goede reden, zo vermelden ze op Instagram. ”Hopelijk heb je je schoentje nog niet gezet, want het wordt een andere Sinterklaas dan je gewend bent..” beginnen ze het bericht.

Salmonella besmetting

Tony Chocolonely gaat verder met uitleggen dat er in de fabriek een hele hoop chocolade besmet is met salmonella. ”Wij werken samen met Barry Callebaut (1 van de grootste chocolademakers ter wereld) om de vloeibare chocolade voor onze repen te maken. In juni heeft Barry Callebaut in hun fabriek ’n partij vloeibare chocolade geproduceerd die positief testte op salmonella.” Nu is het bedrijf dus druk bezig om alles goed schoon te maken.

Lees ook
Yummy! Zo maak je cheesecake met Tony Chocolonely framboos-knettersuiker

Geen besmette repen in de schappen

In het bericht lezen we dat we ons geen zorgen hoeven te maken om de repen in de winkels: deze zijn namelijk niet besmet. Pfiew! Helaas zou het bedrijf net gaan beginnen met chocoladeletters produceren, wat nu dus wordt stopgezet. ”Daarom lukt het niet meer om de Letterrepen op tijd te maken en bij de Sint te krijgen. Dus dit jaar zal je geen Letterreep in je schoen krijgen, ook niet als je er extra hard bij zingt..!”

Ze sluiten hun bericht af met een geruststellende boodschap. ”We zijn hard aan het nadenken hoe we d’r toch voor kunnen zorgen dat we er samen een leuke Sint van kunnen maken. Op een lekkere, verrassende en impactvolle manier zoals jullie van ons gewend zijn!” Wij zijn heel benieuwd!

View post on Instagram
 

Beeld: pinterest

Must reads 👀