Lifestyle

Onderzoek! Vouwen of proppen de meeste Nederlanders hun toiletpapier?

toiletpapier-proppen-vouwen

Markeffect heeft onlangs onderzoek gedaan naar de toilet-gewoontes van de meeste Nederlanders. Zo ook wat de meeste Nederlanders doen met hun toiletpapier, proppen of vouwen? Ben jij een propper of een vouwer?

Onderzoek

In een onderzoek van Markteffect in opdracht van Saniweb blijkt dat 48 procent van de vrouwen naar de wc gaat in het bijzijn van hun partner, tegenover 38 procent van de mannen. Terwijl ze wel ongegeneerd scheten laten in ons bijzijn, maar dat even terzijde ;-). Sommige mensen gaan echter liever naar de wc met de deur op slot. Zo blijkt dat 39 procent van de ondervraagden altijd de deur op slot doet, ongeacht de locatie van het toiletbezoek.

Proppen of vouwen

Maar naast de gewoonte om wel of niet de deur achter je dicht te doen, leverde het onderzoek nog meer interessante bevindingen op. Namelijk of de meeste Nederlanders proppen of vouwen. Het vouwen van wc-papier is onder de Nederlanders de grote favoriet ten opzichte van proppen. 79 procent van de Nederlanders vouwt het toiletpapier voor het afvegen van de billen en slechts 18 procent ‘propt’. Dit blijkt uit het onderzoek van Markteffect waar meer dan 1.500 mensen aan deelnamen.

Toiletrol

En het onderzoek stopt natuurlijk niet hier. Het bedrijf heeft het gehele proces van een toiletbezoek van de Nederlanders onder de loep gelegd. Zo blijkt dat de meeste Nederlanders vinden dat toiletpapier moet hangen. Ruim een derde van de respondenten ergert zich enorm aan een lege wc-rol op de hanger. Ook het verkeerd ophangen van een toiletrol staat in de top 3 irritaties op de wc. Maar liefst 81 procent wil dat de kant die je afscheurt van de muur af hangt.

De bril

Vervolgens doen vier op de tien respondenten de toiletbril én deksel altijd omlaag na een toiletbezoek. Wanneer anderen dit niet doen is dit een grote irritatie. Één op de tien respondenten geeft echter aan de toiletbril omhoog te laten nadat ze hebben doorgetrokken. Tot grote irritatie van de andere respondenten dus. Was vast gezellig bij de toiletten daar! 😉

Lees ook:
Scriptie schrijven? Dit zijn de fases waar jij doorheen gaat

Telefoongebruik en doorspoelen

Tenslotte blijkt dat het grootste deel van de Nederlanders drie tot tien minuten op het toilet zit voor een grote boodschap. Natuurlijk zitten deze mensen niet voor zich uit te staren. 43 procent gebruikt namelijk zijn of haar telefoon tijdens het toiletteren. Na de boodschap trekken we door, maar poep, plas en papier is niet het enige te zijn wat we doorspoelen, bleek op Wereld Toiletdag in november. Bijna vier op de tien mensen spoelt ook weleens vochtige doekjes en tampons door, wat heel slecht is voor de afvoer! Deze producten kunnen de boel namelijk aardig verstoppen. Daarnaast blek frituurvet een populair doortrek goedje te zijn. Bij 38 procent eindigt frituurvet in de gootsteen óf de wc!

Beeld: pinterest