Beauty

Dankzij deze 4 tips hoef je je niet vaak meer te scheren

schaamhaar-niet-scheren

De één hoeft zich maar een paar keer in de week te scheren en de ander is dagelijks in de weer met het scheermesje. Hoor jij bij die laatste groep? Dan hebben wij vier handige tips waardoor je minder vaak hoeft te scheren.

1. Gebruik warm water

Een van de tips om minder vaak te hoeven scheren is het gebruik van warm water. Op de hete dagen sta je natuurlijk het liefst onder een lekkere koude douche, maar als het gaat om scheren kun je het beste warm water gebruiken. Het warme water zorgt ervoor dat je haarzakjes openen, waardoor de haartjes makkelijker rechtop gaan staan. Ze zitten dan dichter bij de wortel, waardoor je mesje meer meeneemt. Hierdoor krijg je minder snel last van stoppeltjes.

2. Scrub je huid de avond van tevoren

Scrubben zorgt er niet alleen voor dat je huid zachter voelt, maar het verwijdert ook meteen je dode huidcellen. Hierdoor zit je met je mesje dichter op de huid, waardoor zelfs kleine haartjes weggeschoren worden. Je benen voelen glad aan en je zult merken dat je minder snel last krijgt van stoppeltjes. Hoe fijn is dat?!

Lees ook:
Huh?! Volgens TikTok scheren wij ons benen altijd al verkeerd

3. Investeer in een goed mesje

Een van de laatste tips om minder vaak te hoeven scheren is dat je moet investeren in een goed mesje. Kijk niet naar het goedkoopste mesje dat je kunt vinden. Het is namelijk beter om een wat duurder scheermesje te kiezen dan voor een groot voordeelpak te gaan. Met een goedkoop scheermesje krijg je vaak niet alle haartjes eraf en zul je dus sneller opnieuw moeten scheren. Op duurdere scheermesjes zitten vaak scherpere mesjes die langer goed blijven.

4. Vervang je scheermesje regelmatig

Het is natuurlijk een stuk goedkoper als je je scheermesje voor een langere tijd gebruikt, maar hierdoor wordt het mesje wel stroever. Je hebt namelijk meer kans op wondjes met een bot mesje én je krijgt sneller last van stoppeltjes. Een scherp mesje daarentegen ligt dichter op de huid en pakt zelfs de kortste haartjes mee.

Beeld: Pinterest