Beauty

Dit zijn de beste tips als je last hebt van een vette huid

tips-vette-huid

Veel mensen hebben last van een vette huid. Het verzorgen van een lastige huid is voor vele dan ook een lastige taak. Want hoe zorg je er nu voor dat je huis er fris en mooi uitziet? Wij delen vijf tips over hoe je een vette huid het beste kunt verzorgen. 

Tips bij het verzorgen van een vette huid

Ben jij ook he-le-maal klaar met die glimmende huid? Met déze tips kun je jouw vette huid het best verzorgen, zodat je huid er weer gezond uit gaat ziet!

1. Reinig je huid

Als je last hebt van een vette huid, is het belangrijk dat je je huid goed reinigt. Gebruik hiervoor een milde face wash en gebruik dit ‘s ochtends wanneer je opstaat en ‘s avonds zodra je gaat slapen. Vermijd heet water en gebruik ook geen producten op oliebasis; dit zorgt er namelijk voor dat je huid nog vetter wordt.

2. Exfoliëren

Eén van de belangrijkste stappen bij het verzorgen van een vette huid is goed exfoliëren. Dit is namelijk de meest effectieve manier om dode huidcellen te verwijderen, maar exfoliëren zorgt er ook voor dat je poriën gereinigd worden, je minder puistjes krijgt en je huid gladder wordt. Het ingrediënt waar je naar moet zoeken bij een goede exfoliant is salicylzuur (BHA).

3. Gebruik een toner

Na het reinigen en exfoliëren van je gezicht is het verstandig om een toner te gebruiken. Let wel op dat je er eentje koopt zonder alcohol, want dit droogt je huid juist weer uit. Zoek een toner waar antioxidanten en celcommunicerende ingrediënten inzitten; dit helpt je huid te herstellen, maakt poriën voor het oog kleiner en verwijdert de overgebleven make-up resten. Make-up dat blijft zitten kan je poriën verstoppen, wat weer voor puistjes zorgt. Hier zijn veel mensen met een vette huid ook gevoelig voor, dus zorg er echt voor dat je make-up er goed af haalt!

4. Hydratatie

Eén van de grootste misconcepties over een vette huid is dat hydratatie niet belangrijk is; de oliën van je huid zijn toch hydraterend genoeg? Nou, niet dus! Gebruik iedere dag een dagcrème, het liefst eentje met een zonnefilter. Probeer wel weer crèmes op oliebasis te vermijden en ga liever voor een luchtige crème die je huid goed beschermt. Gebruik ‘s avonds ook een nachtmasker of nachtcrème, wederom niet eentje op oliebasis natuurlijk.

5. Foundation

Goed, nu je weet hoe je je vette huid het beste kan verzorgen is het ook handig om te weten wat voor foundation je kan gebruiken. Een foundation kun je op twee manieren aanbrengen.

Heb jij over je hele gezicht last van een vette huid? Ga dan voor een matterende foundation. Ga hier overheen met een hydraterende concealer en poeder je gezicht goed af. Een losse poeder is hier ideaal voor. Ook een goede tip is om poeder mee te nemen, zodat je door de dag heen je make-up kan bijwerken.

Heb jij alleen in je t-zone last van een vette huid? Probeer dan eens twee verschillende foundations te gebruiken: een matterende in je t-zone en een hydraterende over de rest van je gezicht. Ga er wederom met een hydraterende concealer overheen en poeder je t-zone goed af. Vind je dit nu niet fijn werken? Dan kun je experimenteren met foundations om te kijken wat je het fijnst vindt voor jouw huid: matterend of hydraterend.

Ook handig om te weten:  zo kom je er dus achter wat jouw huidtype is!