Lifestyle

Dit zijn de beste tips voor een geslaagde vakantie met je vriendinnen

Voor vele zorgt een vakantieplannen ook voor veel stress. Maar daar zijn vakantie besprekingen voor! En dat is natuurlijk heel leuk, maar je moet wel met veel factoren rekening houden. Daarom hebben wij nu voor jullie een lijstje gemaakt met de beste tips voor een geslaagde vakantie met je vriendinnen.

1. Selecteer een goed groepje

Tijdens een vakantie gaan er geheid bepaalde irritaties komen, daarom is het goed om te weten hoe je vriendinnen in elkaar steken. Zorg daarom dat je met vriendinnen gaat waarmee je meestal wel op één lijn zit. Je moet je vriendinnen door en door kennen voor zo’n vakantie. Wees dus selectief!

2. Wat voor vakantie wil je?

Geef van tevoren duidelijk aan wat voor vakantie je wilt. Wil je graag een stedentrip, actieve- , chill- of een zuipvakantie. Als iedereen aangeeft wie wat will, dan kunnen jullie daar geen verwarring over krijgen en is het allemaal veel duidelijker.

3. Hoeveel dagen wil je?

Sommige vinden drie dagen lang zat en andere willen tien volle dagen. Tja, hoe ga je daar nu uitkomen. Misschien handig een middenweg te doen en zes of zeven dagen te gaan 😉 Bespreek daarom ook naast het soort vakantie dat je wil, hoelang je op vakantie wilt.

4. Budget

Geld speelt een grote rol bij het plannen van een vakantie. Niet iedereen heeft hetzelfde te besteden. De één werkt heel veel en de ander helemaal niet. Daarom is het handig als je gezamelijk een bedrag afspreekt wat jullie maximaal willen uitgeven. Op vakantie zelf geef je ook nog geld uit, dus hou daar rekening mee. Maak van tevoren een optelsom. Aan de hand daarvan kan je ook beslissen of je thuis gaat koken of uiteten gaat.

5. Plannen

Leer van tevoren plannen. Welke activiteiten willen jullie doen? Gaan jullie voor een boottour, de museums of gaan jullie voor de ultieme chill vakantie en gewoon elke dag bijbruinen op het strand. Het is logisch dat niet iedereen hetzelfde wil. Leer daarom een compromis te sluiten zodat iedereen iets doet wat die leuk vindt.

Lees ook
Girlstrip! Je wordt gelukkiger als je met vriendinnen op vakantie gaat

6. Vrijheid

Je bent dan wel met elkaar op vakantie, maar je hoeft niet non-stop samen te zijn. Als iemand er even genoeg van heeft en een keertje thuis wil blijven moet je dat accepteren.  Geef elkaar de ruimte tijdens de vakantie, dan zullen er ook veel minder irritaties komen.

7. Hoeveel koffers nemen jullie?

Oei…. Bij vakantie stress hoort natuurlijk ook inpakstress. Wat moet je in hemelsnaam allemaal meenemen? Neem je een eigen koffer of deel je er één met je vriendinnen? Al dit soort vragen moet je van tevoren bedenken. Als je een koffer deelt moeten jullie zorgen dat het past en dat deze niet te zwaar is. Dat is voor meiden soms nogal lastig. Probeer daarom zo praktisch mogelijk in te pakken. Goude tip: maak voor elke dag een setje!

Vergeet naast al deze tips vooral niet om er een feestje van te maken met elkaar,  maar dat gaat vast lukken!

Beeld: pinterest