Lifestyle

Good to know! Met déze tips blink je uit tijdens het hospiteren

Roos-Sanne
tips-hospiteren

Ga jij binnenkort studeren en ben je nog desperately op zoek naar een kamer? Grote kans dat je dan druk aan het hospiteren bent. De kans dat je wordt gekozen uit al die mensen is natuurlijk redelijk klein. Daarom geven wij je een aantal tips waardoor jij uitblinkt en je sowieso wordt gekozen!

Met deze vier tips blink jij sowieso uit tijdens het hospiteren

Dat het een beetje klikt met je huisgenoten, is natuurlijk wel belangrijk. Daarom geven wij je vier tips voor het hospiteren, wat dit iets makkelijker moet maken!

1. De mail vóór het hospiteren

First things first! Je begint natuurlijk met het schrijven van een mail om uitgenodigd te worden op een hospiteer avond. De ontvanger krijgt waarschijnlijk superveel mailtjes, waardoor het belangrijk is dat jij uitblinkt. Ga bij jezelf na wat jij graag in een mail zou willen lezen als je de ontvanger was. Voeg tot slot ook één of twee foto’s toe, voor de ontvanger is het natuurlijk wel fijn om te zien wie er achter het mailadres zit ;).

2. Jezelf zijn

Het klinkt misschien een beetje cheesy, maar het is wél heel belangrijk. Als jij uiteindelijk uitgekozen wordt, dan ga je dus met hun samenwonen en is het voor jullie allebei wel fijn als de klik oprecht is. Geef daarom eerlijk aan wat jij zoekt in een huisgenoot, je wil natuurlijk niet dat het samenwonen heel ongemakkelijk gaat worden.

3. Houd je socials up-to-date

De kans is groot dat degene bij wie je hospiteert, jouw social media profielen gaat bekijken om een goed beeld van je te krijgen. Probeer deze dus een beetje up-to-date te houden, zodat diegene alvast weet wat hij/zij kan verwachten van jou.

4. Bereid je vragen voor

Zoals we eerder al zeiden is het belangrijk dat je je op je gemak voelt bij je huisgenoten. Bereid daarom van te voren je vragen goed voor. Bedenk voor jezelf wat jij belangrijk vindt: ga je ieder weekend uit en ben je op zoek naar een groep die ook van de partij is? Of houd je juist van gezellige avondjes op de bank met een film? En hoe zit het met onderhoud en schoonmaken? Ga voor jezelf goed na wat jij van een huisgenoot wil.

Lees ook
Dit is wat voor soort huisgenoot jij bent op basis van je sterrenbeeld

Na het hospiteren

Zodra je bent uitgenodigd en het hospiteren klaar is, is het een kwestie van afwachten. Ben je toch niet uitgekozen? Dan is het verstandig om de bewoners te vragen waarom niet. Dit kun je meenemen als constructieve feedback zodat je bij je volgende avond misschien wél wordt uitgekozen. En no worries als het niet direct lukt: dit hoeft lang niet altijd aan jou te liggen!

Bron: LINDABeeld: pinterest