Beauty

Deze 7 tips en tricks zorgen voor de perfecte krullen in je haar

perfecte-krullen

Ben jij gezegend met prachtige krullen, maar worstel je soms met het verzorgen ervan? Geen zorgen, wij delen een aantal handige tips en tricks om jouw krullenbos te transformeren tot perfecte, veerkrachtige lokken. Hier zijn 7 tips en tricks hoe jij de perfecte krullen krijgt.

1. Hydrateer je haar regelmatig

Eén van de belangrijkste aspecten van het verzorgen van krullend haar is hydratatie. Krullend haar heeft de neiging om droog te zijn, dus zorg ervoor dat je regelmatig een diep voedende conditioner gebruikt. Dit helpt om je haar gehydrateerd en glanzend te houden. Daarnaast is het ook goed om een leave-in conditioner te gebruiken na het wassen, om je krullen extra vocht te geven gedurende de dag.

2. Vermijd hitte

Het gebruik van hitte op krullend haar kan je natuurlijke krulpatroon beschadigen. Probeer daarom zo min mogelijk gebruik te maken van hete stylingtools zoals haardrogers, stijltangen en krultangen. Als je toch graag je haar wilt stylen, kies dan voor methode die geen hitte vereisen, zoals twist-outs of braid-outs.

3. Gebruik de juiste producten

Niet alle haarproducten zijn geschikt voor krullend haar. Kies daarom producten die speciaal ontwikkeld zijn voor het verzorgen en definiëren van krullen. Hierbij kun je denken aan curl creams, gels en mousses. Experimenteer met verschillende merken en formules om te ontdekken welke producten het beste werken voor jouw type krullen.

4. Kam je haar alleen als het nat is

Om klitten en pluis zoveel mogelijk te voorkomen, is het belangrijk om je haar alleen te kammen wanneer het nat is. Gebruik een grove kam of een speciale detangling brush en begin bij de onderkant van je haar. Werk langzaam naar boven terwijl je de klitten voorzichtig uitkamt. Dit minimaliseert schade aan je krullen en zorgt ervoor dat ze mooi gedefinieerd blijven.

5. Slaap op een zijden kussensloop

Een zijden kussensloop heeft vele voordelen voor krullend haar. Het vermindert wrijving en pluis, waardoor je krullen langer mooi blijven. Daarnaast helpt het ook om het vocht in je haar vast te houden, in tegenstelling tot katoenen kussenslopen die vocht kunnen absorberen. Een kleine investering in een zijden kussensloop kan dus een groot verschil maken voor jouw krullen!

6. Bescherm je haar tijdens het slapen

Naast het gebruik van een zijden kussensloop, kun je ook je haar beschermen door ‘s nachts een satijnen haarmuts of sjaal te dragen. Hiermee voorkom je klitten en pluis, en behoud je de vorm van je krullen gedurende de nacht. Doe je haar bijvoorbeeld in een losse pineapple-plof bovenop je hoofd en wikkel er vervolgens een satijnen sjaal omheen.

7. Laat regelmatig je punten knippen

Het is belangrijk om regelmatig naar de kapper te gaan voor een trimbeurt. Krullend haar heeft de neiging om sneller te splijten en gespleten haarpunten kunnen ervoor zorgen dat je krullen er minder mooi uitzien. Laat ongeveer elke 10-12 weken je punten bijwerken om je krullen gezond en veerkrachtig te houden.