Health

Met déze 8 tips ben je binnen no-time weer van de griep af

griep-tips

Het griepseizoen is weer begonnen. Herstellen van de griep duurt altijd nog een aantal dagen, waarin je erg vermoeid bent en nog rondloopt met milde klachten. Gelukkig hebben wij een aantal tips waarmee jij snel van de griep af komt. 

1. Blijf thuis

Je lichaam is druk aan het vechten tegen de virussen in je lichaam. Hier heeft je lijf al je energie voor nodig. Zet je dagelijkse taken daarom even aan de kant, en rust goed uit tot je weer de oude bent. Door thuis te blijven voorkom je ook dat je anderen besmet!

2. Water drinken

Het meest voorkomende symptoom van de griep is koorts, en hierdoor ga je veel zweten en in sommige gevallen zelfs overgeven. Je lichaam verliest daardoor een hoop vocht en dit moet natuurlijk ook weer aangevuld worden. Drink daarom veel water, dit kan bijvoorbeeld ook in de vorm van thee, maar vermijd dranken die alcohol of cafeïne bevatten.

Lees ook:
Deze 7 groenten en fruit zijn minder gezond dan je denkt

3. Slaap veel

Als je de griep te pakken hebt, kun je het beste eerder naar bed gaan dan je gewend bent. Slaap werkt namelijk erg goed tegen de griep. Zorg voor een goede nachtrust, dan ben je binnen no-time weer van die vervelende griep af!

4. Let op je ademhaling

Tijdens de griep kan het best zijn dat jij continu moet hoesten of dat je een verstopte neus hebt. En dat is natuurlijk heel vervelend overdag, maar al helemaal als je wil gaan slapen. Gebruik daarom bijvoorbeeld een extra kussen zodat je ‘rechtop’ slaapt of neem een warme douche of bad voor je gaat slapen, hiermee open je de holtes in je keel en neus en kan je weer lekker slapen.

5. Eet gezond

Het is natuurlijk verleidelijk om ongezond eten te bestellen als je met griep op bed ligt, maar je lichaam heeft toch écht goede voedingsstoffen nodig om beter te worden. Eet daarom veel vers fruit en groenten, daar zitten veel vitamines en mineralen in. Ook heb je vaak tijdens de griep geen trek, maar het is toch belangrijk om regelmatig iets te eten. Dan sterk je sneller weer aan!

6. Diffuser gebruiken

Droge lucht is een van de dingen die de symptomen van je griep nog erger kan maken. En dat willen we natuurlijk niet! Gebruik daarom een diffuser, deze maakt de lucht vochtiger en verlicht zo ook je symptomen.

7. Een lepel honing

Heb je last van een zere keel tijdens de griep door al het hoesten? Dan is honing een goed natuurlijk geneesmiddel om de pijn te verzachten. Neem een lepel honing gewoon zo, of meng deze lekker in de thee.

8. Blijf positief

Wist jij ook al dat onze emoties veel invloed hebben op hoe we ons fysiek voelen? De griep is natuurlijk niet zomaar weg te denken, ging dat maar zo makkelijk! 😉 Toch is het belangrijk om wel een positieve mindset te hebben als je ziek bent, dan zul je je merken dat je je snel weer beter voelt.

Beeld: Pinterest

Must reads 👀